Opet kaos na Bregani: Putnici čekaju i do tri sata

Vijesti 29. tra 201710:23 > 10:26
Zarko Basic/PIXSELL

Nakon što je početkom mjeseca uvedena sustavna kontrola na schengenske granice, čekanje na graničnim prijelazima, posebno onima prema Sloveniji, drastično se produljilo.

Nerijetke su tako situacije u kojima autobusi puni putnika na provjeru čekaju i po četiri ili više sati, a nešto slično očekuje se i u narednih nekoliko dana s obzirom na produljeni vikend.

Što se autobusnog prometa tiče, na Bregani se već jutros čeka po tri sata i to u oba smjera, javlja HAK. Na ostalim je graničnim prijelazima također zabilježen pojačani intenzitet prometa, a čeka se između 20 minuta i sat vremena.

Svim vozačima koji će izvan Hrvatske putovati u smjeru Slovenije HAK preporučuje izbjegavanje većih graničnih prijelaza – Bregane, Rupe, Kaštela i Macelja.

Vozači neka za prelazak granice koriste manje granične prijelaze gdje je manja gustoća prometa. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze:Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi: Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje, Harmica, javlja HRT.

Inače, Slovenski mediji u subotu znatnu pažnju posvećuju predviđenom sastanku slovenskog i hrvatskog premijera u vezi s rješevanjem pitanja gužvi na granici što ih je uzrokovala nova europska uredba posvećena većoj sigurnosti.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je kasno sinoć za Slovensku televiziju da pitanje pojačanog nadzora graničnih prijelaza s Hrvatskom za zaštitu schengenskog prostora i povećanje sigurnosti nije bilateralno pitanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.