Bernardić: Brana očito popušta, slučaj Zvečeva to dokazuje

Vijesti 16. svi 201714:38 > 14:42
N1

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je u Labinu izjavio kako posljednja događanja u Hrvatskoj pokazuju da Vlada gotovo svaki predmet gura pod tepih i da to potvrđuje posljednji slučaj Zvečeva, te poručio da je vrijeme da se Hrvatskoj na izborima vrati stabilnost.

Kako je moguće da ni o slučaju Zvečeva Vlada ništa nije znala, pitao je Bernardić. “To mi zvuči poznato, brana očito popušta”, kazao je u povodu štrajka radnika blokiranog Zvečeva. Trećina radnika nije dobila plaće za ožujak, uprava je objavila da je novac osiguran i da će plaće biti isplaćene preko Fine, no radnici su rekli da štrajkaju do isplate.

“Hrvatska treba funkcionalnu i stabilnu Vladu i odgovornost je da stabilnost i povjerenje potraži na slijedećim parlamentarnim izborima,” istaknuo je Bernardić u Labinu. HDZ i Most su zajedno u godinu i pol dana Hrvatsku doveli do problema i agonije, “u kojoj je svaki dan izgubljen dan za Hrvatsku, u kojoj se gube radna mjesta, u kojoj se gubi budućnost, u kojoj mladi iseljavaju,” rekao je.

“Sve to traje zadnjih godinu i pol dana. Vrijeme je da se povjerenje, stabilnost, rast i napredak Hrvatskoj vrati na izborima jer zemlja mora naprijed. Hrvatska nema pravo stajati i zato je važno da idemo čim prije na izbore i osiguramo budućnost našoj zemlji,” ustvrdio je Bernardić.

Komentirajući na traženje novinara današnju izjavu Ivice Todorića tjedniku Nacional “kako vrijednost koncerna Agrokor može pokriti sva zaduženja, koja uostalom nisu onakva kakva se prezentiraju”, predsjednik SDP-a kazao je da je zanimljivo da je Todorić to izjavio samo za jedan tjednik i da je zapravo rekao samo jednu rečenicu. “Očito tu iza ima još nešto. Ono što je važno, i što ovih dana ljudi u Hrvatskoj i analitičari govore, je da je Vlada s ‘lex Agrokor’ preuzela značajan sistemski rizik i vezala sudbinu Agrokora za sudbinu hrvatskih građana. To nije dobro, nije dobro da se dug Agrokora prelijeva na građane, a upravo je to napravljeno tim zakonom,” naglasio je Davor Bernardić. “Situacija očito popušta, što potvrđuju i najnoviji događaji u Zvečevu,” rekao je.

Govoreći o budućim koalicijama Bernardić je potvrdio strateški savez s HSS-om i dogovor o predizbornoj suradnji koji je u ponedjeljak usvojen na Predsjedništvu stranke. Što se HNS-a i IDS-a tiče, izjavio da su to SDP-ovi partneri. “To su naši partneri. Mi nastupamo u velikom broju jedinica lokalne samouprave sa HNS-om. S IDS-om smo bili partneri na nacionalnoj razini, oni su naravno rekli, što je meni drago, da mogu poduprijeti samo lijevu vladu te stoga računam i na suradnju s njima,” erkao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić i dodao da se s njima razgovori nastavljaju.

On je komentirajući posljednje trzavice unutar stranke istaknuo kako je Predsjedništvo jedinstveno i SDP je jedinstven. “Sigurno je da postoji različitih mišljenja. To je snaga naše stranke a jedan manji dio nereda unose oni koji se očito još nisu pomirili s rezultatima stranačkih izbora u SDP-u. Koji su ti ? Prepoznat će se”, zaključio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić došao je danas u Labin u okviru kampanje za lokalne izbore, poduprijeti kandidate koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS-HSS. To su kandidat za istarskog župana Marino Baldini i za gradonačelnika Labina Željko Ernečić, obojica članovi SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.