Otkriveno zašto su rezultati u Metkoviću došli u zadnji tren

Vijesti 22. svi 201714:47 > 14:50
N1

Rezultati za Metković stigli su u posljednjem trenutku što je izazvalo dosta pitanja tijekom izborne noći, no u tamošnjem gradskom izbornom povjerenstvu tvrde da se to dogodilo jer je unaprijed dogovoreno da se u nadležnu poreznu upravu izborni rezultati nose skupno sa svih 16 biračkih odbora.

“Izborni rezultati od strane Gradskog izbornog povjerenstva preuzimani su i pregledavani bez većih zastoja, a onim redom kako su nadležni birački odbori određeni na području Grada Metkovića podnosili zapisnike o utvrđenim izbornim rezultatima”, stoji u odgovoru Gradskog izbornog povjerenstva u Metkoviću portalu dnevnik.hr

Također napominju da su se “nakon provjere ispravnosti zapisnika o utvrđenim izbornim rezultatima po pojedinim biračkim odborima, predmetni zapisnici kopirali članovima proširenog izbornog povjerenstva GIP-a Grada Metkovića, radi velikog interesa javnosti i sudionika izbora, a što je bilo potrebno radi osiguravanja pravilnosti provedbe izbora”.

“Sukladno navedenom, također valja napomenuti da je unaprijed bilo dogovoreno da će se u nadležnu poreznu upravu izborni rezultati nositi skupno, odnosno kada se pregledaju, provjere i kopiraju svi zapisnici sa svih 16 biračkih odbora što znači da se izborni rezultati nisu objavljivali u realnom vremenu, tj. onim slijedom kako su glasački listići prebrojavani i u konačnici pregledavani od strane GIP-a Metković, već svi skupno kada je pregledan i posljednji glasački listić i kada su svi zapisnici bili provjereni, pregledani, dani na uvid i kopirani proširenom povjerenstvu GIP-a Grada Metkovića”, objasnila je predsjednica GIP-a Metković Venera Matić.

Podsjetimo, nakon završenog prvog kruga lokalnih izbora, rezultati za Metković pokazali su da se u drugom krugu za gradonačelničko mjesto ondje bore Katarina Ujdur iz Mosta i Dalibor Milan iz HDZ-a. Ujdur je dobila 40,56 posto glasova birača, a Milan 38,53 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.