Šef HSU-a Hrelja podržat će Plenkovićevo preslagivanje?

Vijesti 28. svi 201712:31 > 12:36
N1

Po pitanju podrške aktualnoj Vladi Andreja Plenkovića i prijevremenih izbora lijeva koalicija predvođena SDP-om izgubila je jednog saveznika. Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) ne želi prijevremene parlamentarne izbore i podržat će nove ministre koje će Andrej Plenković početkom lipnja predložiti Saboru, piše Jutarnji list.

Doduše, HSU ima samo jednog zastupnika u Saboru, predsjednika stranke Silvana Hrelju, ali u aktualnom omjeru snaga svaki je glas bitan. Zadrži li HDZ na svojoj strani sve zastupnike koji su glasali protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića i dali podršku Gordanu Jandrokoviću u izboru za novog predsjednika Sabora, to znači da će Plenkovićeva Vlada preživjeti s podrškom od 77 glasova (minimum je 76)

”Novi izbori ne bi donijeli ništa novo. Živi zid bi mogao dobiti par mandata više, Most nekoliko manje, HDZ bi se raskolio na ultra desno i umjereno desno krilo, a naša koalicija SDP, HSS i HSU dobila bi nešto manje. HNS bi također dobio nešto manje. Ništa značajno ne bi se dogodilo i opet bismo se prebrojavali na isti način kako se to i sada radi”, rekao je Hrelja za Jutarnji list.

Na pitanje je li ga tko iz HDZ-a zvao na razgovor Hrelja odgovara da je dobio signale za razgovor.

”Ja predstavljam biračko tijelo koje nema previše vremena za čekanje i nemam problem s tim da podržim Vladu koja će zauzvrat riješiti određene probleme umirovljenika, od dopunskog zdravstvenog, mirovinska pitanja i pitanja socijale”, objasnio je Hrelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.