'Neću svojim glasom osigurati većinu Andreju Plenkoviću'

Vijesti 28. svi 201713:30 > 13:33
N1

''Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja neće sudjelovati u preslagivanju vladajuće većine niti ima namjeru svojim glasom osigurati većinu premijeru Andreju Plenkoviću za izglasavanje povjerenja novim ministrima ako do toga glasanja dođe u Saboru'', priopćeno je iz HSU-a.

”Hrvatska stranka umirovljenika nije spremna na neviđeno podržati formiranje vladajuće većine za koju nije jasno tko je čini i koji joj je program, kako tendenciozno sugerira naslov u jednim dnevnim novinama.

Zakonski prijedlozi koji imaju za cilj rješavanje nekog od brojnih problema u mirovinskom sustavu mogu dobiti potporu Hrvatske stranke umirovljenika jer smo jedini istinski predstavnik umirovljeničkih interesa u Saboru i cilj nam je bolji materijalni status umirovljenika.

Kako je više puta napomenuo, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja smatra da novi izbori neće bitno izmijeniti raspored snaga u Saboru, no njegov glas u parlamentu sigurno neće odlučivati o tome ide li Hrvatska na nove izbore ili ne, kako je zlonamjerno interpretirana njegova izjava u jednom mediju.

Politika Hrvatske stranke umirovljenika ni na koji način nije pridonijela političkoj krizi u Hrvatskoj niti imamo namjeru sudjelovati u rješavanju problema koje su stvorili drugi akteri, stoga pozivamo sve relevantne subjekte da energiju usmjere na rješavanje konkretnih životnih problema građana, a ne na tendenciozne i neprofesionalne interpretacije koje imaju za cilj dodatno narušavanje povjerenja građana u institucije ove zemlje”, stoji u Hreljinom priopćenju. 

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je kako Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) ne želi prijevremene parlamentarne izbore te kako će podržati nove ministre koje će Andrej Plenković početkom lipnja predložiti Saboru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.