'Zgražam nad tim da mi Aleksandra Kolarić dijeli savjete'

Vijesti 10. lip 201721:43 > 21:46
Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Franko Vidović, član Predsjedništva SDP-a i Ivan Klarin, saborski zastupnik i načelnik Općine Tisno nakon današnje sjednice Glavnog odbora stranke komentirali su istup Miranda Mrsića koji je pozvao Bernardića na ostavku i najavio kandidaturu za predsjednika stranke.

”Mrsićeva poruka je pogrešna i došla je u pogrešno vrijeme. Ono što je najvažnije od svega sa današnjeg Glavnog odbora stranke jest da Mrsićeva kandidatura nije naišla na odobravanje, već je stvoreno novo ozračje unutar SDP-a i na neki način je Bernardić baš od danas predsjednik svih članova stranke i to se i osjetilo. SDP se mora okrenuti svojim biračima i na tome i radimo, a danas su otvorene i neke teme po pitanju programa i jedinstva stranka na čemu predsjednik stranke intenzivno radi i već je i postigao rezultate, a uvjeren sam da će biti i još bolje”, kazao je Franko Vidović neposredno nakon završene sjednice Glavnog odbora SDP-a na kojoj je sudjelovao.

Vidović se osvrnuo i na rezultate lokalnih izbora koje je Glavni odbor ocijenio kao ništa lošije ili bolje u usporedbi s prethodnima, a kazao je da je zadovoljan potporom o suradnji s HSS-om.

”HSS je naš dugoročni partner, a s ‘Hrvatskom nepotrebnom strankom’ više ne želimo imati posla na državnoj razini, nakon što su izigrali naš koalicijski dogovor s njima nema smisla uopće razgovarati ”, rekao je Vidović.

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a koji je prije nekoliko dana istupio u javnost tražeći ostavku Davora Bernardića jer je SDP na lokalnim izborima, prema njemu, doživio potop u cijeloj Hrvatskoj, današnji istup Miranda Mrsića na sjednici Glavnog odbora stranke ocijenio je preuranjenim.

”Mislim da je preuranjena bilo kakva najava kandidature s obzirom da je Davor Bernardić i dalje predsjednik stranke i treba se poštivati Staut i legalno izabrano vodstvo. Nije tajna da smatram da smo polučili loš rezultat na izborima, a osim što je to odgovornost i lokalnih organizacija, za to je odgovoran i predsjednik SDP-a kojeg sam pozvao da odstupi. Međutim, smatram da se zbog daljnjeg urušavanja stranke ne bi trebalo preuranjeno najavljivati kandidature”, kaže Klarin.

Klarin se osvrnuo i Bernardićevu izjavu da rezultati na lokalnim izborima ‘nisu fantastični, a nisu ni loši’.

”Opasnije od gubitka izbora je to ne priznati. Treba analizirati stanje na terenu pa će sve biti jasno. Izbori se mogu izgubiti, ali zabadati glavu u pijesak i praviti se da je sve idealno je opasnije u politici”, smatra Klarin.

Klarin je dodao da će sve pozitivne najave za rad na programu i jedinstvu stranke podržati, te da će maksimalno u njima sudjelovati, no tvrdi da jedan potez aktualnog vodstva, nikako ne može podržati, piše Šibenik.in.

”Loša je poruka vraćati u stranku ljude koji su radili veliku štetu u vrijeme vlade Zorana Milanovića, u vrijeme kada je SDP imao predsjednika Vlade i države. Aleksandra Kolarić vratila se na velika vrata stranke, a taj potez nikako ne odobravam, ispada da je vodstvo stranke zaboravilo njezine tadašnje poteze. Nama koji smo se tada borili i radili na terenu to je loša poruka, ja se zgražam nad tim da mi Aleksandra Kolarić dijeli savjete, bez obzira na njeno znanje i iskustvo ”, kaže Klarin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.