Mrsić: SDP je u čudnoj fazi, Bernardić gura glavu u pijesak

Vijesti 10. lip 201720:27 > 20:30
N1

Gost Dnevnika Nove TV bio je SDP-ov Mirando Mrsić koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a.

Vaša kandidatura za predsjednika SDP-a izazvala je veliku pozornost, ali i kritike. Tko vam je i što zamjerio?

Žao mi je što je Glavni odbor diskutirao na taj način. Nije bilo nikakve velike diskusije, 7-8 članova Odbora je izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog toga što sam istaknuo svoju kandidaturu, ali većina nije o tome ništa rekla, da su moje teze krive i da ono što sam ja rekao na Glavnom odboru, ali i prije, da to nije točno.

Zamjerke na račun Davora Bernardića iznosite već danima – spominjete loš izborni rezultat, nesnalaženje, itd. Stalno se govori o nezadovoljnima, ali nisu baš glasni. I sami ste rekli. Vlada li u SDP-u kukavičluk?

Pa ne bih rekao kukavičluk, vlada jedan oblik apatije. Stranka je došla u nekakvu čudnu fazu gdje smo zadovoljni s rezultatimo koje smo postigli, a ne stremimo boljim, jačim rezultatima nego što smo imali do sad. Fali nam jedan pobjednički duh. SDP mora biti stranka koja juriša na bolje, na veće i koja građanima Hrvatske nudi perspektivu boljeg života.

Možda se ljudi boje da će biti izbačeni iz stranke. Bernardić vam poručuje kako ste se Vi osobno, sami izbacili iz SDP-a. Danas ni riječi o vašoj kandidaturi, kao da se nije ni dogodila. Što ako vas izbaci iz stranke?

”Pa njegove riječi govore o tome na koji način on razmišlja i gledajući njegove istupe proteklih dana se vidi da na neki način ignorira ne mene, nego ono što sam ja rekao. Gura glavu u pijesak. Jedan lider, koji hoće biti šef jedne velike oporbene stranke, mora znati slušati. A da ne govorimo što to znači za slobodu govora. Ja ne živim od politike, živim za politiku. I niti će Davor Bernardić, ili bilo tko, odlučivati o mojoj političkoj karijeri, kad će ona završiti, hoće li završiti, a što se tiče izbacivanja u SDP-u, ja mislim da smo tu epizodu završili”, rekao je Mrsić za Dnevnik Nove TV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.