Karamarko se upisao u knjigu žalosti u francuskoj ambasadi

Vijesti 09. sij 201512:23 > 12:28
HDZ

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko upisao se u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Karamarko je izrazio sućut u povodu tragičnih posljedica napada na redakciju tjednika Charlie Hebdo.

“Napad u Parizu težak je udarac u samo srce slobodne Europe, a napad na redakciju Charlie Hebdo pokušaj je ušutkivanja medija i najvažnijeg čuvara i oslonca naše demokracije, naše slobode i načina života. Nažalost, taj je napad imao tragične posljedice, izgubili smo hrabre ljude, vrhunske medijske djelatnike i policajce koji su ih pokušali zaštititi”, napisao je Karamarko.

Njihovim obiteljima, Francuskoj Republici i cijelome francuskome narodu u ime Hrvatske demokratske zajednice i svoje osobno ime izražavam najdublju sućut.

Velika francuska nacija nailazila je na puno teških iskušenja u svojoj prošlosti, ali je iz svakog izlazila još snažnija i nikome nije dozvolila da je zastraši. Tako će biti i ovog puta, Francuska će pobijediti i radi sebe i radi Europske unije. Na tom pobjedničkom putu imat ćete našu punu potporu”, napisao je Tomislav Karamarko u knjigu žalosti.

Povodom tragičnih posljedica napada na redakciju tjednika Charlie Hebdo u Parizu, predsjednik RH Ivo Josipović također se upisao u knjigu žalosti u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu. Kao i Karamarka, dočekala ga je veleposlanica Michelle Borroz.

CROPIX/Damjan Tadić