'S HRT-a nismo očekivali nikakvu reakciju, kamoli smjenu'

Vijesti 25. lip 201711:49 > 11:52
N1

Domagoj Novokmet smijenjen je i s mjesta urednika emisije "Otvoreno" nakon što mu je USKOK uputio pismo kao reakciju na emisiju o korupciji u sportu u koju nije bio pozvan nitko iz USKOK. Taj je slučaj u TNT-u komentirala ravnateljica USKOK-a Tamara Laptoš.

Obično USKOK jako rijetko daje izjave i vi osobno rijetko istupate. Nekako se uobičajilo da dajete izjave na početku ili kraju suđenja. Ipak, reagirali ste na emisiju Otvoreno na HRT-u o korupciji u sportu, da niste bili pozvani. Urednik je poslije toka smijenjen. Zašto ste reagirali i jeste li očekivali takvu reakciju?

“Mi reagiramo kada smatramo da za to postoji potreba. U konrektnom slučaju smo se doista osjećali prozvanima i morali smo reagirati. Mislim da je dobro da smo reagirali i da smo reagirali na pravi način. Kao što ste reki, tema ove emisije je trebala biti korupcija u sportu. Rekla sam ranije da smo imali slučajeva za korupciju u sportu i mislim da je bilo tko od predstavnika USKOK-a doašo u emisiju da je imao govoriti o tom pitanju. Dakle, reagirali smo kako smo reagirali i apsolutno smatram da smo trebali. A reakcija koja je uslijedila nema nikakve veze s nama. Nismo niti očekivali bilo kakvu reakciju, posebno ne na takav način.”

Cijeli razgovor s ravnateljicom USKOK-a pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.