"Dobrović je u najboljoj vjeri poslušao Marićeve sugestije"

Vijesti 12. srp 201710:55 > 11:03
N1

Most podržava osnivanje Istražnog povjerenstva, a Slaven Dobrović je u najboljoj vjeri poslušao sugestije Zdravka Marića, kazao je u razgovoru za N1 predsjednik Kluba saborskih zastupnika Mosta Miroslav Šimić.

“O Agrokoru smo ovdje raspravljali već 50 sati. Sve što je jučer rečeno nije novo u odnosu na ono kada je propao pokušaj Mosta i oporbe da sruše ministra Marića. Pitanje odobrenja kredita HBOR-a trebalo bi postaviti svim članovima NO-a. Bivši ministar i član NO-a ima naknadnu pamet da je prihvatio mišljenje stručnih službi i zato jer ga je nagovorio ministar Marić, apsolutno je neprihvatljivo. Ozbiljni bi se ljudi toga sramili reći, i to osoba koja je bila ministar u to vrijeme”, poručio je HDZ-ov Branko Bačić govoreći jutros o Agrokoru i ministru financija Zdravku Mariću nakon što ga je opet prozvala Mostova Ivana Ninčevć Lesandrić.

Naime, Mostov bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović za N1 je u utorak otkrio da je ministar financija Zdravko Mmarić članovima Nadzornoga odbora HBOR-a sugerirao glasanje za sporni kredit Agrokoru, a o kojemu je u utorak dokumente objavio Nacional.

U razgovoru za N1 predsjednik Kluba saborskih zastupnika Mosta Miroslav Šimić odgovorio je Bačiću: “Ne radi se o naknadnoj pameti, jučer su izašli dokumenti, nismo ih imali prilikom prve rasprave i radi se o potpuno novoj okolnosti”.

Upitan oko osnivanja Istražnog povjerenstva koje pokreće SDP, Šimić je to pozdravio, ali i istaknuo:”DORH taj koji treba obaviti posao”.

“Podržavamo, mislimo da je to jedna situacija u kojoj bi Sabor treba dobiti što više informacija”, kazao je Šimić na osnivanje Povjerenstva, ali težište stavlja na DORH i smatra da je u vezi Nacionalova otkrića “sve jasno, nema tu potrebe za rasvjetljenjem, vidjeli smo dokument, Marić je vidio i znao”.

“Dobrović je od strane ministra Marića imao sugestije da je dobro da se prijedlog prihvati i on ga je u najboljoj vjeri prihvatio”, zaključio je Šimić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.