Bandić vatrogascima: "Osvjetlali ste obraz gradu i državi"

Vijesti 20. srp 201718:29 > 19:58
Ilustracija

Zagrepčani su se danas oko 18 sati počeli spontano okupljati ispred vatrogasne postaje u Savskoj ulici kako bi pozdravili i izrazili zahvalnost zagrebačkim vatrogascima koji su otišli pomoći kolegama tijekom požarnog kaosa koji je vladao okolicom Splita. Vatrogasci su u Zagreb stigli nešto prije 20 sati.

Uz zvuke sirene i građane koji su dočeli u Savskoj ulici u Zagrebu vatrogasci heroji koji su gasili požare u Dalmaciji vratili su se kući.

Vatrogasce je dočekao i gradonačelnik Milan Bandić koji im je rekao da su “još jednom osvjetlali obraz gradu i državi”.

Borna Filic/PIXSELL

Vatrogasce je čekao i Siniša Jembrih, zapovjednik vatrogasne postaje Zagreb koji je razgovarao s našom reporterkom i otkrio koliko je vatrogasaca iz Zagreba krenulo put Splita.

“S područja Grada Zagreba na području Splita je bilo preko 100 vatrogasaca i 130 vozila, išli smo tamo u tri ture. Bilo je i vatrogaskinja, dvije djevojke su bile na terenu i odrađivale posao kao i svi drugi”.

Za vrijeme gašenja požara u Dalmaciji Zagreb je, kako kaže, bio siguran jer je vatrogascima smanjeno vrijeme odmora i tako se pokrio manjak vatrogasaca. 

Uspješnost akcije gašenja požara mu je teško procijeniti, kaže.

“Teško je nama iz Zagreba reći koliko je akcija bila uspješna, ali ako imate liniju požara dugu 14 kilometara koja se spušta prema drugom gradu po veličini, površinu od 4.550 hektara, 1.500 do 2.000 štićenih objekata … Toliku liniju požara jako je teško braniti i nema vatrogasne postaje u svijetu koja takvu liniju požara može stalno držati pod kontrolom”, smatra Jembrih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.