Hedl: Lucić me pokušao podmititi; Lucić: To nije istina!

Vijesti 27. srp 201712:39 > 12:45
N1

Telegramov novinar Drago Hedl objavio je kako ga je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić pokušao podmititi tražeći da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Ovaj slučaj za N1 je prokomentirao sam Hedl.

”Ja sam 2 tjedna radio na tekstu vezano za poslovanje gospodina Lucića i kad sam bio pri kraju zamolio sam ga da mi objasni neke podatke iz poslovanja. Imali smo dogovoren sastanak i trebali smo se naći u Pleternici, ali je on otkazao sastanak i zamolio me da se strpim nekoliko dana. Tražio sam novi kontakt ali na poruke nije dogovarao da bi se jučer u 11:44 sati javio i na moje zaprepaštenje mi podnudio mito rekavši da će mi platiti 3 puta više od Telegrama”, kaže Hedl.

Naglašava kako je tu informaciju odmah podijelio s javnosti.

”Izvijestio sam javnost i u sljedeća dva dana ću objaviti istraživački materijal u kojem sam istražio sve vezano uz poslovanje Lucića. Zanimljivo je da je on jedan od najsiromašnijih zastupnika jer na imovinskoj kartici nema ni stan, ni kuću, ni auto – ima samo njivu vrijednu 15 tisuća kuna”, kaže.

Smatra kako bi Lucić zbog ovoga trebao snositi sankcije do svoje stranke.

”Bilo bi logično da HDZ poduzme korake protiv svog člana i člana Nacionalnog vijeća. On spada među 43 najznačajnija člana HDZ-a. Neka HDZ pokaže svoju vjerodostojnost i neka ocijeni što je radio lani. Ne služi to na čast HDZ-u. Nije se odmaklo daleko od vremena kad se Thomsponu plaćalo da ne pjeva – sad se plaća novinarima da ne objavljuju tekst”, kaže.

Upitan je li Lucić znao da ga se snima, Hedl kaže kako je u ovom slučaju važniji javni interes.

”Pretpostavljam da to nije znao, mislio sam da će mi reći nešto što me zanimalo, ali smatram da je javni interes važniij od situacije da on nije znao da je sniman. On je zvao mene, a ne ja njega. Pogledajte samo slučaj Željka Sabe”, rekao je.

Lucić: Nisam podmićivao Hedla

Na Hedlove izjave u programu N1 televizije reagirao je i prozvani Lucić koji kaže kako to nije istina.

”Nisam podmićivao Hedla. Ovo je moj privatni spor star 8 godina, a on sebi na ovaj način pokušava podići rejting”, kazao je za N1.

Cijeli tekst u kojem je priložena i snimka razgovora Hedla i Lucića objavljena je na Telegramu i možete ih poslušati OVDJE

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.