Lokaliziran požar na Hvaru, vatrogasci saniraju požarište

Vijesti 27. srp 201718:13 > 21:27
N1 / Mirna Brekalo

Na Hvaru je danas ponovno gorjelo, no vatrogasci su uz pomoć kanadera lokalizirali požar. Požar je buknuo blizu mjesta Vrbanj i zaprijetio je u jednom trenutku kućama, ali je zahvaljujući kanaderima pravovremeno zaustavljen. No, potom je nošen vjetrom skrenuo put Svirča, a zbog nepristupačnog terena i tu su velika očekivanja od kanadera.

Prošli požar na Hvaru buknuo je u subotu navečer na deponiju u Starom Gradu, no danas opet gori.

Požar koji je buknuo oko 17:30 nedaleko mjesta Vrbanj ozbiljno je zaprijetio kućama u jednom trenutku, ali je zahvaljujući tri kanadera pravovremeno zaustavljen.

“Tri Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u četvrtak, 27. srpnja 2017. oko 18 sati upućena su na požarište Vrbanj na otoku Hvaru”, objavio je MORH.

Zapovjednik DVD-a Stari Grad Antoni Ivanković kazao je za dalmacijadanas da se kasnije požar krenuo širiti: “Kreće se u smjeru vjetra, put Svirča, nadamo se da će ga kanaderi zaustaviti. Gori gusta stara borova šuma koja je teško pristupačna, ne možemo pristupiti autom. Nadamo se da će kanaderi to na vrijeme zaustaviti”.

Naime, trenutno puše jak maestral što bi vatrogascima moglo otežati gašenje. Dim koji se već više od sat vremena vidi s plaže Ramova u Makarskoj sve je veći, upozorila je tjekom popodneva novinarka N1 Nataša Božić.

N1 / Nataša Božić
N1 / Mirna Brekalo
Željka Gulan
Željka Gulan

No, vatrogasci su na terenu, a požar, kao što se vidi na snimci kolegice novinarke s Media servisa Željke Gulan, gase kanaderi.



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i
društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.