"Zoran Milanović je kupio svoje suradnike"

Vijesti 12. sij 201522:15 > 22:17
N1

Gost Dnevnika Sandre Križanec bio je SDP-ovac Marko Melčić koji je poznat po čestim kritikama premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Melčić je komentirao kako vidi SDP pod Zoranom Milanovićem i njegovo viđenje rezultate predsjedničkih izbora.

“Očekivano. Sad je najznačajnije ne dozvoliti da nas Milanović još jednom odvede u poraz i opoziciju. Ja Milanovića znam već 10 godina. Odmah znaš je li netko za društvenu funkciju tog ranga, a on je takav tip ličnosti koji nije za to”, rekao je Melčić.

Komentirao je i mogući povratak Ive Josipovića u SDP i preuzimanje vrha stranke.

“S Josipovićem se treba razgovarati i zamoliti ga da surađuje. Još se ne znaju njegovi planovi. Milanović je kupio svoje suradnike funkcijama, ali i drugim…i pridobio dio odbora. Mora se osim Milanovića koji je prepreka izvršiti ozbiljnija promjena”.

Melčić nije htio navoditi konkretna imena koja bi mogla zamijeniti sadašnje vodstvo SDP-a kako ih ne bi izložio pritiscima.

“Kad bih ja sad tu jedno ime stavio na stol ono bi se sutra našlo na streljanju glinenih golubova. Svi načelno iz vodstva moraju otići, a nova jezgra stranke bi mogli biti Ranko Ostojić, Mirando Mrsić i Zlatko Komadina”, zaključio je Melčić.