Prevrnuo se autobus pun djece, poginuo vozač automobila

Vijesti 12. lis 201711:21 > 12:01
Ivica Galovic/PIXSELL

U mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda s ceste je sletio i prevrnuo se autobus pun djece. Do nesreće je došlo zbog sudara autobusa i osobnog automobila.

SB Plus javlja da je preminuo vozač automobila.

‘Autobus je, zbog siline udara, sletio s ceste i prevrnuo se na bok’, kazao je za N1 Stjepan Kukura, glasnogovornik PU Brodsko-posavske.

Na terenu su vatrogasci i Hitna pomoć. U sudaru su neka djeca zadobila hematome, ali nema teže ozlijeđenih. Sedmero djece je prebačeno u bolnicu u Slavonskom Brodu dok je ostale autobus odvezao u Osnovnu školu Vranovci gdje im se pruža psihološka pomoć.

Jedno dijete je zadržano na promatranju u bolnici.

Prema neslužbenim informacijama, školski autobus, koji je iz Slavonskog Šamca prevozio 60-ak djece OŠ Josip Kozarac na kazališnu predstavu u KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonski Brod, sudario se s osobnim automobilom KIA-a oko 10:30 sati. Prema kazivanju jedne učiteljice, na automobilu koji im je vozio u susret pukla je guma, on je prešao u njihov trak, te je nakon toga podletio pod autobus.

Ivica Galovic/PIXSELL

Reagirala je i Vlada RH.

‘Premijer Andrej Plenković odmah je kontaktirao Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.