"Mislio sam da je politika završena faza u mom životu"

Vijesti 18. lis 201722:07 > 22:21
N1

Nakon što je ispitalo osumnjičene u akciji Agrokor, sve redom visokorangirane menadžere i bliske suradnike Ivice Todorića DORH je zatražio istražni zatvor za svih 15 osumnjičenika, no sudac istrage odredio ga je samo Ivici Todoriću koji se nalazi izvan Hrvatske.

Među osumnjičenima u slučaju Agrokor je i Piruška Canjuga, nekadašnja članica Uprave tog koncerna, a dok je čekao njezin izlazak suprug joj Zlatko Canjuga kratko je razgovarao s reporterkom N1 televizije.

Nazvao me odvjetnik Anto Nobilo, bio sam s djecom kod kuće i javio mi je da moram doći pred Remetinec da izlaze van, a sada je za nas ovo sretan trenutak, mi imamo i dvoje djece, mislim da će ona biti najsretnija, za jedno od njih je potrebna zdravstvena skrb i ovo nam je iznimno drago i velika stvar jer bez mame je gotovo nemoguće, kazao je Canjuga, koji sam predmet nije želio komentirati.

“Ja u predmet zbilja ne bih ulazio, niti komentirao, ni kao čovjek ne bih rekao protiv nikoga, ni protiv DORH-a, vjerujem da rade normalno svoj posao i zahvaljujem svima koji su tome pristupali objektivno i pošteno i mislim da tako i treba”, kazao je Canjuga u razgovoru za N1.

Upitan je li ikada očekivao da će mu policija pokucati na vrata, odvratio je: “Sa svojih 55 godina nikada to nisam očekivao, a s obzirom na to da sam se jedno vrijeme bavio politikom mislio sam …. da neću morati ni u medije ovako istupati … mislio sam da je to jedna faza života gdje čovjek da nešto od sebe i završi tu fazu svog života, ali onda te nekako to prati neprestano i dogodi se to što se dogodilo”.

“Kako će biti s tom aferom, ne bih komentirao, rekao bih samo kao čovjek s nekim iskustvom iz politike i iz malo gospodarstva – malo više pozitivne energije u cijei naš narod, malo više nekog optimizma, malo više vjere, malo više odnosa u smislu međusobnog poštivanja i po meni je to jedan veliki nedostatak – pogledajte Njemačku, tako velika i moćna ona jednostavna ne želi sukobe s nikime i zato je tako velika i moćna, da ne govorimo o drugim velikim svjetskim silama”, zaključio je Canjuga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.