Evo zbog čega Ramljak tuži Bernardića i traži 150 tisuća kn

Vijesti 05. stu 201709:14 > 09:16
REUTERS/Antonio Bronić

Ante Ramljak podigao je tužbu protiv Davora Bernardića te ga tuži za tešku povredu prava osobnosti i traži da mu na ime neimovinske štete isplati 150.000 kuna sa zateznim kamatama te da podmiri troškove sudskog postupka.

“Bez ikakvog stvarnog temelja, na nadasve neprimjeren i klevetnički način, predsjednik SDP-a Davor Bernardić prikazivao je izvanrednog povjerenika u Agrokoru kao ‘člana ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novaca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda”, ključna je rečenica u tužbi koju je izvanredni Vladin povjereniku Agrokora Ante Ramljak u petak predao Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Bernardića Ramljak tuži za tešku povredu prava osobnosti i traži da mu na ime neimovinske štete isplati 150.000 kuna sa zateznim kamatama te da podmiri troškove sudskog postupka, piše Jutarnji list.

Kao ključan datum u tužbi ističe se 26. listopada kada je Jutarnji list objavio dijelove ugovora o spomenutom zaduženju. Objava je, piše u tužbi, ‘polučila niz reakcija sveukupne društvene i političke javnosti, pa tako i Davora Bernardića koji je u svojim komentarima tijekom javnih istupa i u intervjuima prenesenim u gotovo svim elektronskim i pisanim medijima u Hrvatskoj prikazao Ramljaka kao člana ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novaca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda’.

Time je Ramljaka u javnosti prikazivao kao sudionika u nezakonitim i protupravnim radnjama koji želi steći korist na štetu Agrokora i izravno, bez i jednog dokaza, Ramljaku imputirao počinjenje kaznenog djela zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju’, kaže se u tužbi.

Ističe se kako je Bernardić predsjednik najveće oporbene stranke, dok je Ramljak ‘obični građanin’, koji je postavljen za izvanrednog upravitelja.

”Sama ta činjenica ukazuje na bitno različitu javnu poziciju Ramljaka od one u kojoj se tijekom javnih nastupa nalazi Bernardić. Naime, Ramljak nije u poziciji iznositi i javno objavljivati podatke i dokaze do kojih je došao i kojima raspolaže kao izvanredni povjerenik, a koji s uspjehom mogu oponirati i demantirati klevetničku kampanju Davora Bernardića, jer je ugovorno vezan za čuvanje poslovne tajne”, navodi Ramljakov odvjetnik Mladen Prka, kvalificirajući Bernardićeve istupe kao senzacionalistički koncipirane, satkane od niza klevetničkih, uvredljivih i neistinitih navoda usmjerenih na bezrazložno kompromitiranje i difamiranje Ramljaka.

Zbog Bernardićevih izjava, tvrdi Prka, Ramljak je svakodnevno izložen brojnim neugodnostima, sumnjičavim pitanjima, pogrdnim komentarima, dobacivanjima, trpi sumnje svojih suradnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.