"Presuda arbitraže za MOL koristit će i u slučaju Todorić"

Vijesti 12. stu 201713:31 > 13:33
N1

U "Točki na tjedan" gostovala je Jadranka Sloković, odvjetnica Ivice Todorića i Ive Sanadera.

Može li vam arbitražna presuda u slučaju INA-a-MOL, a koja diskreditira naše pravosuđe, pomoći i u obrani Ivice Todorića? Obojica vaših klijenata tvrde da su žrtve političkog progona.

“Neke konotacije ima i mi ćemo neke stvari koristiti, no ne znam hoće li biti mjesta u samom kaznenom postupku ako do njega dođe. Neki argumenti mogu biti korišteni i prilikom izručenja. Teza o političkom progonu nije van pameti, koliko god smo mi zbog toga napadani.

Ne mogu govoriti o konkretnim situacijama, ali znam da određene odluke su bile propitivane od strane politike, pogledajte što se dogodilo s odlukom Ustavnog suda. Je li se smjela politika na taj način obrušiti iz jedinog razloga što im nije odgovarala odluka?

Na jednoj strani su interesi države za Agrokor, na suprotnoj Ivice Todorića. Država ima pravo zaštititi svoje interese, ali to se ne može pretvoriti u zloporabu prava. Izjava ministrice gospodarstva, prijava predsjednika Sabora (tada Božo Petrov, op. a.), izjave ministra policije… To sve ostaje u eteru. Ako netko najavljuje kazneni progon, traži da se uhićuju ljudi… Kaznena prijava ima puno veću težinu ako je podnesena od visokog dužnosnika.”

Cijeli intervju čitajte OVDJE.