Pupovac u Saboru podijelio selotejp: Akumulator je prevelik

N1

Saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac uoči konferencije za medije u Hrvatskom saboru o Branimiru Glavašu podijelio je novinarima selotejp.

“Selotejp može poslužiti za dobro, a može poslužiti i za zlo. Za zlo služi ratnim zločincima. Trebamo se sjećati kada je to služilo zlu ljudskom”, komentirao je Pupovac na taj način dolazak Branimira Glavaša u Hrvatski sabor.

“Akumulator je bio prevelik da bih ga donio”, dodao je.

Selotejpom i akumulatorom Pupovac je aludirao na Branimira Glavaša, nepravomoćno osuđenog u slučajevima “Selotejp” i “Garaža”, zbog toga što je naredio mučenje i likvidaciju osječkih civila srpske nacionalnosti.

Tijela nekih žrtava pronađena su u Dravi sa svezanim rukama i selotejpom preko usta. Prema iskazima nekih svjedoka, neke su žrtve u garaži Sekretarijata za narodnu obranu u Osijeku prisiljene da piju kiselinu iz akumulatora.

Što je sve rekao Milorad Pupovac pogledajte u priloženom videozapisu.

Saborski zastupnik Josip Kregar također je komentirao povratak Branimira Glavaša u zatvor. Rekao je kako se u Hrvatskoj nitko ničega ne srami bez obzira imali presudu iza sebe ili ne.

“U Japanu se političari ubijaju kad se osramote”, dodao je Kregar, a svoju usporedbu objasnio time što upravo piše jedan politički članak u kojem spominje činjenicu da se Japanci toliko srame kad se javno osramote da često zbog toga počine i samoubojstvo.

Podsjećamo, Branimir Glavaš došao je u petak posjetiti zastupnički klub HDSSB-a u Hrvatskom saboru. Izjavio je pritom kako nema nikakvih elemenata da mu zagrebački Županijski sud odredi pritvor, ironizirajući kako bi mu se ipak moglo dogoditi da postane cimer bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

“U Saboru nisam bio šest i pol godina”, rekao je Glavaš koji smatra da suci Županijskog suda u Zagrebu nemaju elemenata da ga vrate u pritvor.

“Kako god sud odluči, spreman sam prihvatiti odluku, pa i pod cijenu da kažu, hajde ti još malo u pritvor. I pritvor je za ljude, možda mi se dogodi, s obzirom da čujem da je Remetinec pretrpan, da nema mjesta, da mi se odredi pritvor pa me zapadne da budem cimer Sanaderu. Možda se nađemo u pritvoru i večeras”, rekao je Glavaš.

Milorad Pupovac nedavno je komentirao i slavlje u Osijeku zbog povratka Branimira Glavaša.

“Kod nas nema suočavanja s odgovornošću za ratne zločine. Kod nas ne postoje žrtve i ne postoji nikakva svijest o tome da su počinjeni ratni zločini, zato se može slaviti. Ali, za to nije odgovoran niti Glavaš niti njegova stranka, za to je odgovorno naše sramno pravosuđe”, kaže Pupovac.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučuje u petak, iza zatvorenih vrata, o zahtjevu tužiteljstva da se ponovno odredi istražni zatvor Branimiru Glavašu koji je najavio da će, iako na to nije obvezan, doći na zakazano ročište.

Tužiteljstvo je zatražilo istražni zatvor za Glavaša prošlog petka, ističući da je nakon što mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda na snazi presuda zagrebačkog Županijskog suda za ratni zločin zbog kojeg je osuđen na zatvorsku kaznu dulju od pet godina. Glavaš je najavio dolazak na ročište unatoč mogućnosti pritvaranja. Ročište nije otvoreno za javnost.