Glavaš o Pupovcu: Pogledajte ovu njušku koja mrzi Hrvatsku

Vijesti 10. velj 201518:59 > 19:00
Emica Elvedji / CROPIX

Branimir Glavaš komentirao je Milorada Pupovca na svom Facebook profilu.

“Pogledajte ovu njušku i uvijek imajte na umu kako je njegova mržnja prema hrvatskom rodu i državi Hrvatskoj, jedinica mjere zla i zločinačke politike prema vlastitoj domovini”, napisao je Glavaš.

Glavaš ovih dana privlači veliku pozornost nakon povratka u Hrvatsku. “Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska” podnijela je kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Podsjećamo, Glavaš je 1. veljače 2015. godine, na dočeku koji je u njegovu čast organiziran na Trgu slobode u Osijeku, izjavio kako je “napunio akumulatore (…) za daljnje izazove i borbu jer nismo izvršili sve ono što smo obećali 1990.”.

“U kontekstu Glavaša, ovo se može i mora tumačiti kao izjava u vezi s načinom na koji su provođena neka od ubojstava u Osijeku za koja odgovara”, stoji u priopćenju Inicijative.

Pupovac je ranije komentirao slavlje u Osijeku po povratku Glavaša. Smatra da nije odgovoran ni Branimir Glavaš ni njegova stranka.

“Kod nas nema suočavanja s odgovornošću za ratne zločine. Kod nas ne postoje žrtve i ne postoji nikakva svijest o tome da su počinjeni ratni zločini, zato se može slaviti. Ali, za to nije odgovoran niti Glavaš niti njegova stranka, za to je odgovorno naše sramno pravosuđe”, kaže Pupovac.