Britanski veleposlanik za N1 otkrio zašto je bio u Vladi

Vijesti 26. ožu 201811:16 > 11:20
N1

Veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj, Andrew Dalgleish, komentirao je za N1 jutrošnji sastanak u Banskim dvorima.

“Jutros sam u Banske dvore otišao brifirati dužnosnike o našim otkrićima o napadu u Salisburyju. Nisam bio prisutan na sastanku koji su održali premijer i predsjednica, ali sam, zbog jako bliske sigurnosne veze između Hrvatske i Velike Britanije, našem savezniku u Europskoj uniji i NATO-u dati najnovije informacije o slučaju. Učinio sam to na službenoj razini i nisam danas razgovarao ni s predsjednicom ni s premijerom. Hrvatska je pokazala veliku solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom u svjetlu ovog napada”, rekao je veleposlanik Velike Britanije.

 “U petak je Pleković rekao da će se hrvatski državni vrh sastati u ponedjeljak kako bi izrazili solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom, jer je ovo ozbiljan problem koji krši međunarodno pravo i konvencije. Ovo je ozbiljno pitanje i većina zemalja dijeli mišljenje i stav Ujedinjenog Kraljevstva”, rekao je Dalgleish.

“Dok je u tijeku bio sastanak predsjednice i premijera, ja sam bio u potpuno drugoj prostoriji. Nisam bio na sastanku, a na Hrvatskoj je da odluči što će učiniti u svjetlu ovog napada. Potpuno je prirodno za hrvatsku Vladu da želi biti najbolje moguće informirana o ovom incidentu, a moj je posao da im te informacije i proslijedim. Zato sam jutros bio u Banskim dvorima”, rekao je Dalgleish.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.