Počinju radovi na zračnoj luci Franjo Tuđman

Vijesti 29. ožu 201820:06 > 20:08
Marko Prpic/PIXSELL

Ako ne budu mogli sletjeti u Zagreb, avioni Croatia Airlinesa preusmjeravat će se u Zračnu luku Pula zbog radova na pisti Zračne luke Franjo Tuđman.

Naime, 4. travnja počinju radovi na pisti, a trebali bi završiti u lipnju.

“Riječ je o radovima održavanja betonskog kolnika uzletno-sletne staze, prag 05, staze za vožnju i križanja staze za vožnju A i B. Planirani početak radova je 4. travnja 2018., a očekivano trajanje je dva mjeseca. Radovi će se izvoditi tijekom noći nakon redovitog prometa i uzletno-sletna staza bit će otvorena ujutro, prije početka redovitog prometa. Navedeni radovi neće ometati redovito odvijanje prometa”, stoji u odgovoru za Index Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

S obzirom na to da će se radovi na uzletno-sletnoj stazi MZLZ-a obavljati tijekom noći, odnosno u razdoblju nakon posljednjih večernjih letova i prvih jutarnjih letova Croatia Airlinesa, u toj kompaniji ne očekuju poseban utjecaj na planirani promet.

“Samo u slučaju neplaniranih poremećaja u prometu, odnosno ako se ukaže potreba za slijetanjem u razdoblju zatvorenosti MZL-a Zagreb, letovi će se preusmjeravati u Pulu. Zbog toga je sa Zračnom lukom Pula preventivno dogovoreno da se za takve potencijalne situacije produlji njezina otvorenost za prihvat zrakoplova”, stoji u odgovoru Croatia Airlinesa za Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.