Iz Banskih dvora traže tri kuhara

Vijesti 21. svi 201807:05 > 07:10
Ilustracija

Ured za opće poslove Sabora i Vlade traži 3 kuhara.

Što se tiče uvjeta natječaja, traženi kuhari moraju imati srednju stručnu spremu ugostiteljske struke i najmanje godinu dana radnog iskustva. Pripremat će topla i hladna jela te slastice. Moraju pomoći i u održavnju čistoće u kuhinji. Ugovor je na neodređeno, a probni rok 2 mjeseca.

Hrvatskoj kronično nedostaje kuhara i ne traži ih samo Vlada. Prema današnjim podacima HZZ-a, u Hrvatskoj kuhara ili više njih traži čak 677 poslodavaca. “Mi već od prvog mjeseca ove godine tražimo kuhare i za Zagreb i za Zadar pa ih ne možemo naćI”, govori Miroslav Dolovčak iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Iz Vlade nisu dali odgovor na pitanje koliko se trenutno obroka i po kojoj cijeni priprema. Za vrijeme Milanovićeve Vlade dnevno se pripremalo 100 obroka. Ručak se mogao dobiti za 23 kune, desert za 5, a kava za dvije i pol kune.

Plaća u Banskim dvorima određuje se koeficijentom složenosti poslova u državnoj službi. Kuhar spada u treću kategoriju namještenika i može računati na 4.207 kuna na mjesec. Za istu plaću traži se i jedan slastičar te električar, piše Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.