"Mamićem se treba baviti kriminalistika i patologija"

Vijesti 07. lip 201819:57 > 20:01
N1 (screenshot)

U Pressingu je novinar portala Index.hr Zvonko Alač komentirao nepravomoćnu presudu braći Mamić i ostalima.

 Alač, koji godinama piše o Zdravku Mamiću , kaže da ne osjeća ni osobnu ni poslovnu satisfakciju zbog nepravomoćne presude.

“Prije tri godine sam pisao o tome. Mamić mi je rekao da sam mafijaš pa sam mu dao definiciju mafije u kojoj se on može puno više prepoznati nego ja. Kad je otišao u pritvor napisao sam da mi to nije satisfakcija”, rekao je Alač dodavši da predmeti datiraju s kraja prošlog desetljeća. Kod nas je pravda retrogradna, kaže Alač i poručuje – “Mamićem se treba baviti kriminalistika i patologija, a ne sportski novinari”.

Podsjetio je da su protiv Mamića pisali on i njegovih par kolega, dok su ih drugi optuživali za nehrvatstvo i negativnost. “Prije dvije tri godine, su svi progledali i otkrili u kakvom je s..nju hrvatski nogomet”.

“Dvije godine nismo smjeli ući na Dinamove utakmice, pokušao sam kupovati ulaznice, ali mi je teta na Maksimiru rekla da ne bu išlo. Kupovao sam preko prijatelja ulaznice. Imalo je to i nesmiješnih detalja, opasnih situacija za Deu Redžić i za mene. Mi još uvijek HNS-u i presicama, okupljanjima i utakmica ne možemo prići. Šuker mi je ukrao mobitel, na sudu smo”, rekao je Alač. 

Osvrnuo se i na činjenicu da su Mamić i Sanader postali pop ikone, rade se remiksi njihovih izjava, što samo ukazuje na jad i bijedu te stockholmski sindrom u našem društvu. 

“U Zdravku Mamiću ne vidim ništa pozitivno”, zaključio je Alač. 

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.