Davor Božinović: Nećemo dopuštati ilegalne migracije

Vijesti 11. lip 201810:05 > 10:20
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je aktualne teme tijekom boravka u Slavonskom Brodu.

“Dolazimo u zajednicu, družimo se sa svim strukturama stanovništva, osobito s mladima. U akciji smo privlačenja mladih ljudi u policiju. Primamo 600 novih polaznika, a više od 1.300 ih se javilo za posao u policiji. Obraćamo se i onima koji su mlađi, koji će doći na red sljedećih godina. Taj kontakt s narodom i mladim ljudima je veoma važan da se naviknemo jedni na druge i da mladi shvate da je policija tu zbog njih”, rekao je ministar.   

Što se tiče pitanja ilegalnih migracija preko hrvatske granice, ministar kaže: “Pratimo granicu gdje god se ona proteže. Ilegalne migracije su u ovom dijelu Hrvatske manje nego u nekim drugim dijelovima. Ne samo zbog prirodnih prepreka nego i zbog toga što policija radi odličan posao.”

Na pitanje o pucnjavi na kombi s ilegalnim imigrantima u kojoj je ranjeno dvoje maloljetne djece, ministar je odogovorio kako je stručni tim Ravnateljstva policije došao do zaključka da je postupanje policije bilo u skladu s pravilima struke. 

“Što se tiče policije, otvoreni smo za propitivanje našeg rada, međutim sigurni smo da radimo u skladu sa zakonom i zaštitom nacionalnih interesa. Nećemo dopušati ilegalne migracije. Imamo human pristup, ali ne prema onima koji nastoje zaraditi na tuđoj nesreći”, rekao je Božinović.

Policije je dovršila istragu o zagađenju vode u Slavonskom Brodu i izvješće poslala ŽDORH-u.

“Ako bude potrebe za daljnjim istragama, postupat ćemo”, kaže ministar. Dodao je i kako je istraga pokazala da je voda u Slavonskom Brodu ispravna za piće i korištenje.  

Rekao je i kako se odrađuje istraga o požarima koji su za vikend buknuli u glavnom gradu, te da će sve informacije do kojih policija dođe biti proslijeđene DORH-u. 

Govoreći o istrazi afere Hotmail, rekao je: “Nemam komentar osim da ponovim kako hrvatska policija u suradnji s DORH-om radi što je potrebno, izvide koje zatraži DORH koji će kasnije donijeti državno-odvjetničke odluke.”

Ministar je u Brodu otkrio i kako se provodi analiza kategorizacije policije. 

“Sadašnje stanje pokazuje zastario pristup. To je opsežan posao, ipak se naučilo raditi po određenim pravilima i strukturi dijeljenja posla. To nije posao koji će biti gotov preko noći, ali potrebne su određene promjene”, rekao je ministar. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.