Babić: Zastrašuje se one koji ne misle kao vodstvo SDP-a

Vijesti 31. srp 201809:44 > 10:00
N1

Jedan od četvorice suspendiranih SDP-ovaca Vedran Babić, najavio je da će on i kolege koji su u nemilosti predsjednika Davora Bernardića, danas predati žalbe.

Babić kaže kako je poruka koju je vodstvo stranke poslalo loša i krenulo se u zastrašivanje onih koji ne misle isto. Smatra da takvo ponašanje neće biti prihvaćeno na terenu te da će doći do žešćih reakcija nakon ljeta.

“Teško je očekivati da će se sada sastajati gradske i općinske organizacije, ali prema onih 90 potpisa koje smo predali, bilo stranke je takvo da većina članova vidi kako stranka ne ide u dobrom smjeru, da nismo prva alternativa HDZ-u i da nas građani tako ne prepoznaju. Velika većina organizacija inzistirat će na unutarstranačkim izborima”, smatra Babić.

Demantira glasine da je Ranko Ostojić vođa pobune protiv Davora Bernardića. Kaže kako ne postoji vođa nego da samo komuniciraju što čuju od članova i simpatizera. Babić dodaje da nije sumnjao u Ostojićevu pobjedu u Dalmaciji jer tamo odlično stoji i ima podršku. Ipak kaže da su se na unutarstranačkim izborima za županijske organizacije događale malverzacije. 

Suspendirani kolege (Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović) i on danas će predati žalbe nadležnom tijelu stranke. Babić se nada da će se statutarna komisija držati Statuta stranke, ali s obzirom na to kako je odluka o suspenziji donesena, ne gaji velike nade. 

Kaže i da neće podnijeti ostavku u Saboru: “Neka nas izbace iz stranke, ali slati poruku da suspendiraš najboljeg zastupnika u Saboru, Peđu Grbina, pa da suspendiraš predsjednika najjače organizacije Hajdaša-Dončića, da suspendiraš one koje imaju rezultat je kriva poruka… Jedini motiv je održati vlast u svojim rukama, rejting nam ne raste, odgovornost je na svima nama, ali naši birači žele prepoznati alternativu, oni je nažalost ne prepoznaju”, kaže Babić.

Dodaje da HDZ radi što želi, a da je SDP odgovoran jer ne nudi konkretnu alternativu. Masa onih koji su glasali za našu suspenziju misli suprotno, nadam se da će naći hrabrost, kaže Babić. 

Građani, birači, naši simpatizeri žele promjenu, rejting to pokazuje. “Moramo učiniti sve da se raspišu izbori, da se karte promiješaju, da izaberemo nekoga koga će građani prepoznati kao mogućeg premijera”, zaključuje suspendirani SDP-ovac. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.