Osječani ogorčeni ponašanjem svatova pred konkatedralom

Vijesti 28. kol 201816:30 > 16:42
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osječani su ogorčeni ponašanjem svatova koji su 24. kolovoza bili na vjenčanju u tamošnjoj konkatedrali.

Kako piše Glas Slavonije, u redakciju su im se javili građani da bi upozorili kako je pred katedralom parkirano čak 16 automobila i to više od sat vremena te da to “pokazuje nekulturu ponašanja onih koji dolaze iz jedne od najuređenijih zemalja svijeta – Švicarske!” 

Parkiranje pred vratima konkatedrale iznenadilo je i župnika Župe sv. Petra i Pavla, vlč. Adama Bernatovića, koji ističe kako svake srijede, uoči vjenčanja, na pripravi za zaručnike, daje uputu da se ne dovoze automobilima pred konkatedralu.  Vlč. Bernatović kaže kako je čuo među uzvanicima da su dobili odobrenje za parkiranje pa se u to nije miješao.
“Osobno, kad sam unosio orgulje u konkatedralu, dobio sam dozvolu da automobil stane ispred, no kad se radio oltar, nisam je dobio, nego se materijal nosio s parkirališta”, rekao je Glasu Slavonije Bernatović.

Iako Grad Osijek izdaje odobrenja za zaustavljanje vozila pred katedralom kada je riječ o svadbi, u ovom slučaju su vozila, pretežno švicarskih oznaka, ostala tamo duže od sat vremena. 

Iz Grada pak poručuju da izdaju rješenja za parkiranje kako bi se mladencima omogućio svečani izlazak pred crkvu, no ističu da je u ovom slučaju radi o zlouporabi.  “Gotovo je nevjerojatno da ljudi koji žive u Švicarskoj, čiji se stanovnici smatraju jednima od najkulturnijih na svijetu, nemaju kulturu ponašanja. Nakon ovog slučaja, koji je uznemirio građane, a koji su se zacijelo pitali o čemu se tu radi, iznimno ćemo pooštriti izdavanje dozvola. Štoviše, bit će ondje i kontrole prometnih redara”, poručio je za Glas Slavonije Siniša Gregoran, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.