'Neusporedivi su HDZ-ovi autobusi i stanje u SDP-u'

Vijesti 23. ruj 201818:21 > 18:26
N1

Davor Bernardić Klub zastupnika trebao je voditi od početka i tamo postati lider. No propustio je svoju šansu, kaže tako Rajko Ostojić koji je nakon duže medijske šutnje gostovao u emisiji Točka na tjedan.

Smatra da si je Davor Bernardić sam kriv za loš, osobni rejting. No, da je krivnja za stranački rejting na pučistima. Ipak – nije jasno odgovorio smatra li i danas da je Davor bernardić dobar predsjednik stranke.

Za svoj osobni – loš rejting si je sam kriv. Predsjednik SDP-a povukao je dobre, ali i loše poteze odmah u startu, kaže Rajko Ostojić koji je dosad u stranačkom ratu držao leđa Davoru Bernardiću. 

VEZANE VIJESTI

Ne odgovara direktno smatra li i dalje da je Bernardić i dalje dobro rješenje za SDP. Podsjeća da je legitimno izabran i da dosadašnji pokušaji rušenja nisu uspjeli. No, čini se da i Rajko Ostojić smatra da bi se u ovakvoj situaciji šef stranke sam trebao povući.

Ostojić odvaja loš rejting Davora Bernardića i stranke. Za stranački ne krivi njega, već pobunjenike koji su javno krenuli u napad. Ne misli da ih zbog toga treba izbaciti, no smatra da je suspenzija upravo ono što je četvorka zaslužila.

“To je umanjivanje odgovornosti”, uzvraća Vedran Babić, jedan od četvorice suspendiranih članova Predsjedništva. Podsjeća da SDP, od kada ga je Davor Bernardić preuzeo kontinuirano, lagano gubi potporu.

“Povlačiti paralelu s autobusima, HDZ-om i Darkom Milinovićem stvarno nema veze sa životom i sa stvarnim stanjem u stranci. Evo još jednom izražavam što se gura glava u pijesak i što s ne želi vidjeti ono što vidi cijela naša javnost”, kazao je Babić.

Ovoga tjedna održali su i neki dugo očekivani sastanci: osim burne sjednice Kluba zastupnika na kojem se raspravljalo o tome hoće li ga Bernardić preuzeti ili ne – no, i zajednička sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika. Predlagale su se razne opcije za njegov odlazak iz stranke.

Sve se nastavlja idućeg tjedna, zakazan je novi sastanak Kluba zastupnika na Iblerovom trgu.

Više pogledajte u prilogu Vanje Kranic

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.