Tolušić Sinčiću: Financiraju vas šverceri!

Vijesti 14. stu 201811:22 > 11:30
Screenshot

Na aktualnom prijepodnevu došlo je do sukoba između ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića oko sječe hrvatskih šuma.

Sinčić je ustvrdio da su kilometri hrvatskih šuma posječeni i da su se lažirala izvješća o prirastu šuma i njihovoj sječi.

“Dugo vremena se sjeklo 4 milijuna metara kubnih, a prirast je bio pet, do bivšeg ministra Jakovine. Tad smo od pet milijuna došli na sedam i pol, a sječemo šest”, rekao je Sinčić.

PROČITAJTE JOŠ

“Hrvatske šume posade devet i pol milijuna mladica godišnje, sjeku šest milijuna stabala. Svaki trupac se prodaje hrvatskim tvrtkama. To bi i vi, iako se pravite neupućeni, trebali znat. Širite lažne informacije. Zastupate i pomažete švercere, one koji rade na crno i sjeku privatne šume. Zanima me da li vas takvi isti i plaćaju? Od kuda posuđujete novce? Ima zviždača i u Živom zidu”, rekao je Tolušić i onda krenuo čitati nešto što je predstavio kao poruku Ivana Vilibora Sinčića u zatvorenoj grupi Živog Zida.

Tolušić je rekao da je Sinčić priznao kako su morali posuditi dvadeset tisuća kuna dok ne sjednu sredstva za kampanju te da se mora pravdati svaka lipa. 

“Tko vas financira? Šverceri i prekupci! Takva Vam politika u Hrvatskim Šumama neće proći, može Vas biti sram”, rekao je Tolušić.

“Bahatost Vam neće pomoći gospodine Tolušić. Da se napravi takva prepiska, treba pet minuta, postoji i aplikacija… Nije točno da je sve transparentno, sječe se sve više… Očito je da zastupate lobije u Hrvatskim šumama i niste se u stanju obračunati s njima”, odgovorio je Sinčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram