Karamarko tvrdi da je Varga lagao u svojem iskazu

Vijesti 27. stu 201808:11 > 08:12
Patrik Macek/PIXSELL

Jutarnji list u broju od ponedjeljka objavio je dijelove istražnog iskaza uhićenog informatičara Franje Varge koji se od uhićenja u aferi SMS nalazi u istražnom zatvoru, a u kojem osim o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem govori i o suradnji s bivšem šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Varga je za bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, navodno, “pisao dio programa HDZ-a”, “vodio neke istrage vezene za članove HDZ-a”, a dao mu je i “dokaze” da je HDZ zbog APISA na izborima “zakinut za nekoliko mandata”. Karamarko tvrdi da je Varga lagao u svojem iskazu.

VEZANE VIJESTI

“Ne znam o čemu Varga govori. Ostajem kod svoje priče da sam se s njim upoznao 2017. godine, doveli su mi ga ljudi čija imena zasad ne želim javno otkriti, a koji su stupili s njim u kontakt putem Facebooka, i to zato jer je tvrdio da može dokazati kako smo pokradeni na izborima”, poručio je Tomislav Karmarko za Jutarnji list.

Karamarko tvrdi da ga je Vargin iskaz prije svega nasmijao, pogotovo dio da je radio za FBI. Također i da je neozbiljna tvrdnja da je pisao program za HDZ, kojeg su, navodi pisali stručnjaci IFO Instituta.

Tvrdi da je neistina i to da je zajedno s Milijanom Brkićem tražio od prijašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da odustane od progona Zdravka Mamića.

“Pravo je pitanje tko je Vargu još prije nekoliko godina doveo u HDZ i angažirao. I zašto Vlado Galić (savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović) cijelo vrijeme šuti? Zašto netko tko ga poznaje još otad šuti”, prenosi Jutarnji izjavu Tomislava Karamarka, koji kaže i da je njemu jedini “krimen” to što je upoznao “Franceka s Mamićem”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.