Splitska policija privela kirurga osumnjičenog za primanje mita

Vijesti 30. stu 201816:50 > 16:57
Miranda Cikotic/PIXSELL

Policijski službenici PU Splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela primanje mita.

“Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka”, stoji u priopćenju PU Splitsko-dalmatinske.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana kojeg koristi 50-godišnji kirurg, protiv kojeg je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje za primanje mita.

Osumnjičeni kirurg je nakon dovršene kriminalističke obrade doveden pritvorskom nadzorniku.

Protiv 51-godišnje žene podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanje mita, stoji u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičenog liječnika navodno će braniti poznati splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Podsjetimo, priča je krenula kada je Ljubica Adžaip, supruga preminulog pacijenta Ivice Adžaipa, u emisiji ‘Provjereno’ Nove TV rekla da je spomenutom kirurgu dala mito od tri tisuće eura kako bi njezin suprug došao na red za operaciju. Suprug joj je na kraju preminuo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.