Predsjednica o kritikama zbog navijanja: Ne želim biti političar lišen emocija

Vijesti 12. pro 201817:19 > 17:21
REUTERS/Pascal Rossignol

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je kritike koje dobiva kao navijačica.

Istaknula je da će jednoga dana, kad prestane obnašati dužnost predsjednice, biti obična građanka te da ima pravo i na takvo ponašanje.

“Isto tako, ne želim biti jedan od onih državnika ili političara koji su lišeni emocije i svedeni na figure koje protokol posjeda ovdje ili ondje. Uvijek tražim svoje mjesto. Kad tražim to svoje mjesto, tražim ga za Hrvatsku i duboko vjerujem da protokol ne definira dužnosnike, nego dužnosnici, odnosno državnici, definiraju protokol i tako ću se i nastaviti ponašati, dosljedna sebi, svom karakteru, svojim uvjerenjima, svojim nacionalnim ponosom i vjerom da ne postoje male države i da je svaka država velika onoliko kolikom je učinimo”, rekla je.

“I otuda moja silna vjera u Hrvatsku, unatoč mnogim pokazateljima koji ukazuju na pesimizam u društvu”, rekla je.

Predsjednica je istaknula i da se drži izreke koja se pripisuje Marilyn Monroe da poslušne žene rijetko stvaraju povijest.

“U tom smislu nadam se da ćemo sljedeće godine nastaviti svi zajedno raditi i na poboljšanju uloge žena i svih manjinskih zajednica u hrvatskom društvu, da ćemo pokazati respekt i poštovanje jedni prema drugima i da ćemo graditi tu kulturu međusobnog poštovanja i uvažavanja, optimizma, ljubavi prema svojoj domovini”, rekla je predsjednica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.