Milanović o jedrenju s Gotovinom: To je moja stvar!

Vijesti 16. ožu 201507:51 > 07:58
N1

Dok su sudionici tijekom prosvjeda ove subote u Zagrebu pozivali Zorana Milanovića 'javi se', premijer je u to vrijeme s ministrom obrane Antom Kotromanovićem i umirovljenim generalom Antom Gotovinom plovio jedrilicom.

U trenucima dok su u subotu Đuro Glogoški, Josip Klemm i Velimir Bujanec ispred zgrade u kojoj živi premijer Zoran Milanović vikali ‘javi se’, on je nekoliko stotina kilometara južnije družio s ministrom i umirovljenim generalom, ekskluzivno doznaje Novi list.

Premijer je kazao kako mu je supruga rekla da nije znala je li im pod prozorima prosvjed ili je netko došao izraziti podršku.

U ponedjeljak u Novoj Gradiški premijer je, odgovarajući na pitanje je li bio s generalom Gotovinom kad su mu došli branitelji pod prozor odgovorio: Moje slobodno vrijeme moja je stvar!, javlja reporterka N1 televizije Katarina Brečić.

Podsjetimo, nekoliko stotina branitelja u subotu je formiralo svoju kolonu i krenulo prema stanu premijera Zorana Milanovića. Budući da ih je tamo dočekalo jako policijsko osiguranje, zadržali su se svega nekoliko minuta. Premijer, očekivano, nije izašao da bi s njima razgovarao. Ipak, danas je istaknuo kako da je bio kod kuće da bi svakako izašao među prossvjednike te se prisjetio i prosvjeda u Varšavskoj kada je, kako kaže, stalno izlazio među ljude.

“Pred stan Zorana Milanovića smo došli da hrvatskoj javnosti jasno i glasno pokažemo tko stoji iza prosvjeda protiv hrvatskih branitelja. Nažalost, vidjeli ste da Vlada i premijer nisu pronašli dovoljno motiva da razgovaraju s hrvatskim braniteljima.

Karamarko se solidarizirao s Milanovićem

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko solidarizirao se s premijerom Milanovićem i izjavio kako nije red da se prosvjeduje pred premijerovim stanom i da se uznemirava njegova obitelj.

“Ne odobravam to, Milanović i njegova obitelj imaju pravo na mir, sjetite se, i meni su dolazili pod balkon. Ipak, nije dobra upornost kojom Milanović odbija razgovor s braniteljema, pozivam ga da smijeni ministra Matića”, rekao je Karamarko.