Kći prvog Bandićevog preletača dobila posao u ZET-u

Vijesti 10. sij 201911:50 > 11:59
Ilustracija

Nakon što je otkriveno da je brat Marije Puh, koja je napustila HNS i prešla u Bandićevu stranku, zaposlen u ZET-u, Net.hr donosi novi slučaj: kći gradskog vijećnika Tomića dobila je posao u ZET-u “radi povećanja obima posla”

Radenko Tomić je bio prvi preletač u novom sazivu Skupštine grada Zagreba. Do kolovoza 2017. bio je član SDP-a, bilježio je u tom trenutku čak 25 godina staža u stranci, bio je šef stranačkog ogranka na Peščenici, na listi za lokalne izbore u Zagrebu bio je zapravo zamjena za Draženka Pandeka, a onda je – u kolovozu 2018. – objavio na sastanku kluba zastupnika da prelazi u drugu stranku, Bandić Milan 365.

“Informirao nas je o tome da je u gradskoj tvrtki u kojoj radi, Vodoopskrbi i odvodnji, premješten na novo radno mjesto, da mu je plaća smanjena 50 posto. Očigledno je da se tu radi o nečasnim radnjama i da je na njega izvršen pritisak da ode u tabor gradonačelnika i njegovih partnera”, izjavio je tada Saša Molan, tadašnji v.d. predsjednik zagrebačkog SDP-a.

SDP je tada najavio i podnio prijavu DORH-u, ali DORH ju je ubrzo odbacio kao neosnovanu.

Danas, nakon više od desetak preleta saborskih i gradskih zastupnika posvuda u Hrvatskoj u stranku Bandić Milan 365, nakon što je predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, podnio prijavu Uskoku jer su mu dva jaka HSS-ovca prešla u Bandićev klub, novi predsjednik gradskog SDP-a, Gordan Maras, najavio je podnošenje nove prijave i oko slučaja Radenka Tomića zbog sumnji na političku korupciju.

Vezano uz Tomića, portal Net.hr je primio zanimljivu informaciju, a koja do sada nije bila poznata hrvatskoj javnosti.

Kći Radenka Tomića, naime, zaposlena je u financijskom sektoru tvrtke ZET, gradskoj prijevozničkoj tvrtki koja posluje u sklopu Holdinga i u kojoj je zaposlen i brat saborske zastupnice Marije Puh.

Iz ZET-a je Net.hr-u i službeno potvrđeno da Tomićeva kćer radi u ZET-u, no nije im precizno odgovoreno od kada je u radnom odnosu.

Na pitanje je li bio raspisan natječaj za njezino radno mjesto također nema odgovora, no slijedi informacija da je ona zaposlena “zbog povećanog opsega posla” temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, u trajanju od šest mjeseci, te je odmah naglašeno da će “istekom roka radnici prestati radni odnos u ZET-u i isti se neće produljiti.”