U Osijeku ubijen odvjetnik, ubojica počinio samoubojstvo

Vijesti 23. ožu 201509:00 > 09:06
Google Street View/Youtube

Osijek je u ponedjeljak ujutro potresao oružani obračun u odvjetničkom uredu Vlatka Vidakovića. Poznati odvjetnik, javnosti poznat i po ulozi suca Gajskog u RTL-ovoj seriji Sudnica, ubijen je na licu mjesta, a njegov je ubojica potom život oduzeo i sebi.

Pucnjava se dogodila u uredu odvjetnika Vidakovića jutros oko 8:30 sati, koji se nalazi u Radićevoj ulici, prekoputa glavne osječke tržnice.

Neslužbeno, ubojica je nakon što je ubio nesretnog Vidakovića počinio samoubojstvo.

Policija je dojavu o pucnjavi dobila u 8 i 30, no zasad ne želi obznaniti više detalja dok ne završi kriminalističko istraživanje. Potvrđuje samo da je došlo do pucnjave.

Podsjetimo, odvjetnik Vidaković je drugi odvjetnik ubijen u Osijeku u samo dvije godine. Početkom siječnja 2013. u svom je uredu ubijen Lujo Medvidović. Ubojica Roberto Rubić Medvidovića je više od stotinu puta ubo nožem. Nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora te mu je određeno psihijatrijsko liječenje od alkoholizma.

Povodom ubojstva osječkog odvjetnika Vlatka Vidakovića, Hrvatska odvjetnička komora u ime svih hrvatskih odvjetnika izražava potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju odvjetničku službu