Dalija Orešković: Čemu točno dižu spomenik od 37 milijuna kuna?!

Vijesti 13. ožu 201912:07 > 12:15
N1

Trideset milijuna kuna stajat će gradnja Spomenika domovini na ledini između Lisinskog i zgrade gradske uprave, istog onog spomenika za koji se još u siječnju tvrdilo da mu cijena neće rasti iznad 21,5 milijuna, objavio je Večernji list.

Cijena je to bez PDV-a pa će se iz gradske blagajne, drugim riječima, za Spomenik domovini izdvojiti 37,5 milijuna kuna, piše Večernji.

Komentirala je to čelnica stranke Strat Dalija Orešković na Facebooku.

“KOLIKA JE CIJENA OTIMANJA DOMOLJUBLJA?

Čemu točno dižu spomenik od 37 milijuna kuna?! Spomenik našoj domovini koju su oni devastirali prikazivao bi mladu obitelj na odlaznom peronu. Djecu koja sjede u vrtiću koji prokišnjava. Umirovljenika koji kopa po kontejneru.

Zar ništa nisu naučili iz postavljanja spomenika Franji Tuđmanu? Njihovi skupi spomenici u državi koja tone, ne slave domovinu niti kod građana izazivaju poštovanje već – zbog primitivizma onih koji su oteli domoljublje – bijes i prijezir.

Ovaj bahatluk neće stati sam od sebe. Da smo imalo normalna država nitko domoljublje ne bi svojatao – ono bi bilo samo podsjetnik na naše zajedništvo. Zajedništvo to ste vi!”, napisala je Orešković.