Predsjednica u Okučanima: Žalimo za svakom žrtvom

Vijesti 01. svi 201910:54 > 11:02
Ilustracija

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je posjetila Okučane kako bi sudjelovala u proslavi obljetnice VRO Bljesak kojom je započelo oslobađanje hrvatskog teritorija od velikosrpske agresije.

“Bljeskom je započelo konačno oslobođenje hrvatskog teritorija i reintegracija cijele Hrvatske”, podsjetila je Kolinda Grabar-Kitarović i naglasila da suosjeća s obiteljima svih poginulih i nestalih branitelja. Rekla je i kako valja govoriti o budućnosti i zahvalila novim naraštajima vojnika i policajaca koji brinu o sigurnosti. 

Na pitanje o srpskim žrtvama u akciji Bljesak, predsjednica kaže: “Žalimo za svakom žrtvom.”

“Ljudi s potpunim pravom očekuju da bude bolje. Stanje se stabilizira i ide nabolje. Međutim, moramo uvijek težiti boljem i stvarati uvjete da mladi ostaju ovdje ili da se vrate ako su otišli na školovanje ili na rad”, rekla je predsjednica. 

Kratko je odgovorila i na pitanje mogu li radnici u Hrvatskoj biti zadovoljni.

“Kako tko. Neki možda mogu, ali još moramo raditi za većinu koja ne može”, kaže predsjednica.

Na pitanje ima li razloga za optimizam, ponajviše među radnicima brodogradilišta, kaže kako misli da trenutno postoji svjetlo na kraju tunela.

“Nadam se da će uspjeti ovi pregovori između Vlade i potencijalnog ulagača”, kaže predsjednica. 

Ilustracija

Ministar obrane Damir Krstičević u Okučanima je zahvalio svim braniteljima za današnji mir.

“Operacija Bljesak bila je vrhunska operacija hrvatske vojske pod vodstvom prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana. Pokazali smo snagu, mogućnost, moć hrvatske vojske i policije. Znamo da je operacija završila u manje od 31 sat, oslobođeno je 500 četvornih kilometara prostora. Za koji mjesec dogodila se Oluja i u Hrvatskoj je završio rat”, kazao je ministar obrane.

“Operacija Bljesak izvedena je kirurškom preciznošću i zato je vrlo uspješno neutralizirala neprijatelja. To govori o tome da je bio isplaniran svaki detalj. Veličanstvena operacija i školska lekcija ratovanja”, dodao je ministar policije Davor Božinović.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža TwitterFacebook | Instagram