LOŠ ODAZIV / "Zabrinuti smo, ne znamo hoćemo li uspjeti skupiti sve potpise"

Vijesti 06. svi 201913:33 > 13:38
N1

Organizacijski odbor Inicijative “67 je previše” održao je konferenciju za novinare na kojoj su predstavili broj dosad prikupljenih potpisa.

Na konferenciji članovi Organizacijskog odbora Inicijative osvrnuli su se na prvi tjedan prikupljanja potpisa i rekli da su, prema dosad obrađenim podacima, prikupili 247.835 potpisa za referendum.

VEZANE VIJESTI

Ovo je brojka postignuta nakon devet dana prikupljanja potpisa, a ostaje još pet dana da se prikupi potrebni broj potpisa.  Ministarstvo uprave prošli je tjedan objavilo da je za raspisivanje referenduma potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

“Svaki nam je potpis bitan, broj mora biti puno veći. Pozivamo građane da dođu i potpišu, nismo sigurni da ćemo uspjeti skupiti zacrtani broj potpisa. Loše vrijeme i vjerojatno propaganda kojoj smo svjedočili, propaganda od strane Vlade, neprincipijelna i demokratski neprimjerena. No faktor vremena bio je presudan, čini nam se. U poziciji smo da nam je svaki potpis važan da bismo uspjeli. Ova brojka nije optimistična i ne ulijeva mir. Važno je alarmirati sve koji su protiv povećanja na 67 godina, sve koji su za nas, da ozbiljno shvate da je ovo jedinstvena prilika i da druge prilike nakon ove više neće biti. Zabrinuti smo hoćemo li uspjeti”, rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić.

Podsjetimo, sindikalna inicijativa “67 je previše” prikuplja potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Prikupljanje potpisa do 11. svibnja organiziraju tri sindikalne središnjice – Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata, a glavni cilj je vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.