"Snimke su samo dokaz da je gradonačelnik birao suradnike – eto, sram ga bilo"

Vijesti 09. svi 201916:24 > 16:25
Izvor: N1

U Newsroomu je gostovala Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika i kandidatkinja s liste Stranke rada i solidarnosti na europskim izborima.

Kada se vraća Trg maršala Tita, što je obećanje gradonačenika Milana Bandića?

“O tome nismo raspravljali i ne mogu ništa konkretno reći. Bilo bi dobro da se o tome postigne javni konsenzus. S obzirom na to kako su se podigle strasti, bojim se da se to neće dogoditi. Zasad nije u planu”, kazala je zamjenica gradonačelnika Zagreba.

“Nije takva inicijativa zaprimljena. U Gradskoj skupštini postoji Odbor za imenovanje ulica, naselja i trgova koji mora uobličiti takav prijedlog, a Gradska skupština ga donijeti. Nije gradonačelnik Bandić taj koji mijenja imena ulica, naselja i trgova.”

Ali njegova je zadnja, imate većinu u Gradskoj skupštini?

“Nemamo većinu, mi smo jedan od klubova koji čine većinu.”

Koji je vaš fokus u Europskom parlamentu?

“Zalagala bih se za nacionalne vrijednosti, nacionalni identitet koji će – u ujedinjenoj Europi koja počiva na zasadama interkulturalizma, suživota i tolerancije – u takvoj Europi naći svoje mjesto, štititi svoje interese, ali imati i zajedničke interese koji bi se ticali javnih politika u smjeru poboljšanja kvalitete života.”

Dodala je i da bi se bavila temama vezanim za mlade i obrazovanje.

“Pred nama je novi Europski proračun. Republika Hrvatska i Grad Zagreb imaju velike razvojne potencijale. Ja bih se osobno zalagala za tračničko povezivanje zračne luke “dr. Franjo Tuđman” sa zagrebačkim Kvatrićem, za denivelaciju željezničke pruge u centru grada koja tako nesretno dijeli sjeverni i južni dio Zagreba – to bi otvorilo prometni koridor, i za izgradnju retencija na Savi koje bi spriječile poplavljivanje i to je jedna bilateralna tema koja nas povezuje sa Slovenijom.”

Na pitanje kojoj bi se obitelji u Europskom parlamentu, kazala je da je osobno lijeve provenijencije i da bi se pridružila socijalistima. Također je naglasila da na njihovoj listi nema – ekstremista.

Jesu li vam optužbe za korupciju gradonačelnika Milana Bandića teret? 

VEZANA VIJEST

“Nas se kao političku opciju koja je u Zagrebu na vlasti 19 godina optuživalo za mnogo stvari. Ali te optužnice malo po malo padaju na sudu. Najlakše je nekoga prijaviti.”

Upitana o snimci koja je u puštena u srijedu na Županijskom sudu u zagrebu u sklopu suđenja Milanu Bandiću i ostalima za aferu Agram, a na kojoj Milan Bandić razgovara sa šeficom svog kabineta Pavlom Šušković i govori: ‘Sutra pijemo kavu, ustoličit ćemo vas da vas službeno možemo za***avati, zato je Milan ovako mekan, dok vas ne ustoličim”, kazala je da to ne smatra dokazom ničeg spornog.

“Snimke su samo dokaz da je gradonačelnik sebi birao suradnike. Eto, sram ga bilo”, kazala je Pavičić Vukičević.

“Radi se o kolegici koja je i sada šefica kabineta. Zašto gradonačelnik sebi ne bi izabrao šefa kabineta ili neposrednu radnu okolinu”, pitala je.

Uskoro video…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram