Kopal: Dostavljeni su nam dokazi za sabotažu, spreman sam snositi odgovornost

Vijesti 05. lip 201921:28 > 06. lip 2019 06:40
N1

Voditelj HDZ-ove kampanje, Robert Kopal, u razgovoru za RTL komentirao je da ne može javno davati informacije o indicijama i dokazima sabotaže u stranci.

“Odgovarajući ljudi unutar stranke su upoznati, ali treba upoznati i sva tijela sa svim činjenicama”, rekao je Kopal o sabotaži u HDZ-u, dodavši da postoje stvari, indicije i činjenice koje upućuju na sabotažu, ali da ih ne može javno izgovoriti, prije nego odgovarajuća stranačka tijela budu upoznata s činjenicama.

Upitan kako su došli do činjenica i dokaza, Kopal je rekao da su im “jednostavno dostavljeni, zaprimljeni i upućeni”.

Dodao je da su, između ostaloga, i članovi HDZ-a prijavljivali druge članove stranke. ” Ja nisam govorio ni o kojoj osobi i nisam implicirao i aludirao ni na koju osobu konkretno. Govorim samo o tome da postoje indicije, dokazi i činjenice koje upućuju na to da je bilo namjerne opstrukcije”, rekao je.

Istaknuo je da je spreman snositi odgovornost za loše rezultate izbora, ali da to nužno ne znači i ostavku.

“Biste li vi prihvatili, recimo, kada znate da sam u zadnjih šest izbora zaredom, u kojima sam sudjelovao, predviđao s točnošću koja je dosad nezamisliva u hrvatskim razmjerima? Biste li se vi odrekli mene?”, rekao je Kopal za RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.