Glavni vatrogasni zapovjednik za N1: Jako je teško kada vam kolega umre

Vijesti 20. srp 201920:30 > 22:13
Marin Tironi/PIXSELL

U poslijepodnevnim satima u Velikoj Gorici buknuo je požar u kojem je tijekom intervencije smrtno stradao mladi vatrogasac iz JVP Velika Gorica.

Vatrogasci su izašli na intervenciju nakon dojave da gori kuća. Tijekom gašenja došlo je do tragedije u kojoj je poginuo mladi vatrogasac.

Zapovjednik JVP Velika Gorica Borislav Turan za Hinu je izjavio da vatrogasci koji su bili na intervenciji nisu vidjeli u kojim je okolnostima nastradao njihov kolega. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u našem je programu izrazio sućut obitelji preminulog vatrogasca. “Teško nam je svima u sustavu vatrogastva, a najteže je njegovoj obitelji.”

Istaknuo je da se očevidne ekipe pripremaju za obavljanje očevida jer vatrogasci još ohlađuju prostor pa će onda krenuti u utvrđivanje uzroka požara. Vjeruje da će se očevid provoditi i noćas i nastaviti ujutro. 

Dok se očevid ne obavi ne želi o okolnostima stradavanja vatrogasca. Jedino je poznato da je brzo odvezen hitnom pomoći, ali da je preminuo u bolnici dok je drugi vatrogasac lakše ozlijeđen i oporavlja se.

Vjeruje da su vatrogasci imali svu opremu “jer je riječ o jednoj od boljih postrojbi u sustavu. Oni su dosta potreseni i u suradnji s JVP Zagreb i DVD Hrašće ćemo organizirati pomoć i dežurstvo da Velika Gorica bude sigurna, a jako je teško kada vam kolega umre i još mu je otac vatrogasac i zato smo poduzeli ove dodatne mjere.”, pojasnio je Tucaković.

Pixsellov fotoreporter javlja da je požar izbio u stambenoj kući, te da susjedi navode kako su se čule četiri eksplozije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram