Policajci kod Plješevice zbrinuli iscrpljenu izbjegličku obitelj

Vijesti 07. kol 201917:32 > 17:40
PU Ličko-senjska

Policijska uprava Ličko-senjska izvijestila je kako su njihovi policijski djelatnici na nepristupačnom terenu zatekli obitelj s djecom koji su ustvrdili da su iz Sirije. Kako su bili vidno iscrpljeni pozvali su Hitnu pomoć. S obzirom da je riječ o nezakonitom prelasku granice u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje.

Priopćenje PU Ličko-senjske prenosimo u cijelosti:

“Danas, oko 14.30 prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenici su na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice (Škipine-Bijeli potoci) zatekli šest osoba bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju.

PU Ličko-senjska

Prema njihovim izjavama osobe su sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjem ocu i majki s troje djece starosti 14 godina, 6 godina i 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnja ženska osoba.

VEZANE VIJESTI

Od iscrpljenosti 38-godišnjakinja ležala na tlu. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljene osobe okrijepili napicima i hranom.

PU Ličko-senjska

Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci.

S obzirom da je utvrđeno da su sve osobe nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu”, priopćili su iz PU Ličko-senjske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.