Završne riječi na suđenju Kalmeti koje traje gotovo dvije godine

Vijesti 12. ruj 201907:25 > 07:27
N1

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja se iznošenje završnih riječi na suđenju Božidaru Kalmeti i ostalim optuženicima u aferi HAC-Remorker.

Suđenje je trajalo gotovo dvije godine, a na ročištu prije tri dana završne govore održali su zamjenik ravnateljice USKOK-a Saša Manojlović, te branitelja prvooptuženog Kalmete i optuženog Zdravka Livakovića, nekada državnog tajnika i predsjednika NO-a HAC-a.

Danas će obrane iznositi branitelji ostalih optuženih među kojima su i bivši šefovi HAC-a Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević, voditelj projekta izgradnje Luke Gaženica Sandro Vukelić te bivši direktor Viadukta Damir Kezele i Miroslav Bunić iz Zagorje Tehnobetona.

Nagodbe s tužiteljstvom postigli su Josip Sapunar, nekadašnji direktor HAC-a, Igor Premilovac, vlasnik Remorkera, te Ivan Berket, bivši direktor u Viaduktu.

Priliku da se obrate sudu imat će i sami optuženici.

Prema optužnici Kalmetu se tereti za povezivanje više ljudi koji su preko Remorkera, tvrtke Igora Premilovca, iz HAC-a izvukli oko 14 milijuna kuna te oko 850.000 eura. Izricanje nepravomoćne presude moglo bi biti idućeg tjedna.