Božinović najavio jačanje kontrole granica

Vijesti 23. lis 201910:22 > 10:29
N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon sastanka s povjerenikom za unutarnje poslove i migracije EU-a Dimitrisom Avramopoulosom u Banskim dvorima, osvrnuo se na zeleno svjetlo Europske komisije za ulazak Hrvatske u Schengen.

“Vrlo jako ćemo se angažirati na pitanjima upravljanja granicama i jačanja graničnih kontrola. Dat ćemo svoj doprinos kako bi se Europska unija prije vratila normalnom funkcioniranju Schengena. 

VEZANA VIJEST

Ostali prioriteti na kojima ćemo raditi je interoperabilnost informacijskih sustava. S tim povezana je i alokacija resura, investicija u policijske kapacitete, u jačanje civilne zaštite na razini Europske unije i to je put kojim mi već kročimo. Nakon dovršetka ove faze naše integracije u šengensku zonu, tome ćemo dati dodatni zamah”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Podsjetimo, povjerenik Dimitris Avramopoulos u utorak je kazao da Europska komisija ne daje svoje ocjene “olako”, nego to čini “pošteno i temeljito”.

“Kada je riječ o pridruživanju Schengenu, mi to ne uzimamo olako, nego pristupamo tom poslu pošteno i temeljito. Danas priznajemo i čestitamo Hrvatskoj na poslu koji je napravila”, rekao je Avrampoulos na konferenciji za novinare u Strasbourgu nakon što je Europska komisija ocijenila da je Hrvatska spremna za ulazak u Schengen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram