Peović o drugom krugu: Nismo baš puno dobili ovim izborima

Vijesti 27. pro 201910:31 > 10:39
N1

Kandidatkinja u prvom krugu predsjedničkih izbora, Katarina Peović, gostovala je u Novom danu i komentirala kampanju za drugi krug izbora u kojem se natječu aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i kandidat SDP-a, Zoran Milanović.

Upitana za koga će svojim biračima poručiti da glasa, Peović je rekla da nema neke bitne razlike između dvoje kandidata.

“Razumijem ljude koji će izaći na glasanje i zaokružiti manje zlo. To je u našem slučaju Milanović“, rekla je Peović, dodavši da se u Hrvatskoj neprestano ponavlja priča biranja manjega zla te da se ljudima nameće stav prema kojem je bolje dati svoj glas istaknutom kandidatu, jer je u protivnom to bačen glas. 

Ipak, pojasnila je zašto Milanovića smatra “manjim zlom” od Grabar Kitarović.

“Mnogima se čini da je Zoran Milanović manje zlo zato jer im se čini da je on civiliziraniji kandidat od Kolinde Grabar-Kitarović, koja je u svom mandatu imala situaciju i poziciju da je ona odlikovala Tanju Belobrajdić, koju se dovodi u svezu s ozbiljnim ratnim zločinima u Lori. Odbila je povući odlikovanja osuđenima za ratne zločine, i tako dalje. Vodila je apsolutno nesamostalnu politiku”, rekla je Peović.

“Imat ćemo figuru koja neće stajati iza radnika, neće biti iza umirovljenika. Nismo baš puno dobili ovim izborima”, poručila je Peović.

“Svima je jasno da tu neće biti neke velike promjene za narodnu većinu, sutra je novi dan”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.