Unatoč požarima, u Canberri na izborima glasala 132 birača

Vijesti 05. sij 202012:08 > 12:09
PETER PARKS / AFP

Na tri od četiri australska biračka mjesta, drugi krug izbora za hrvatskog predsjednika već je završio, glasovalo se i u Canberri, iako je bilo upitno hoće li se zbog požara biralište uopće otvoriti.

Zbog požara koji već tjednima haraju tim dijelom Australije, bilo je upitno hoće li se biračko mjesto u Canberri uopće otvoriti, no na naše iznenađenje glasovala su 132 birača, kazala je potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ana Lovrin.

Četvrto biračko mjesto u Australiji, ono u Perthu svoja vrata zatvara u podne po hrvatskom vremenu. U isto vrijeme zatvara se i biralište u hrvatskom veleposlanstvu u Pekingu, sat ranije zatvoreno je ono u veleposlanstvu u Japanu.

Posljednje biračko mjesto za izbor hrvatskog predsjednika otvara se u nedjelju u 16 sati u Los Angelesu po hrvatskom vremenu.

Osim u Hrvatskoj, hrvatski predsjednik bira se u još 47 zemalja, pravo odlučivati hoće li to biti sadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) ili bivši premijer Zoran Milanović (SDP) ima 3. 860.000 birača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram