Hrebak: HNS je radioaktivna stranka

Vijesti 13. sij 202013:17 > 13:38
N1

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Dario Hrebak gostovao je u današnjem N1 Studiju uživo gdje je komentirao parlamentarne izbore koji će se održati krajem godine te koalicije koje bi se mogle sastaviti.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak prvo je komentirao najnoviji CRO Demoskop koji pokazuje kako je SDP preuzeo vodstvo nad HDZ-om. Hrebak smatra kako su najnovije brojke rezultati izborne pobjede Zorana Milanovića.

“Za Hrvatsku je dobro da su se izjednačili HDZ i SDP, jer će se i HDZ morati posložiti, a s druge strane SDP će isto tako morati pojačati svoj tempo. Ja ne mislim da je ovo pravo stanje” istaknuo je Hrebak te dodao kako će sada puno više toga ovisiti o predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.

Svi smo vidjeli što se desi kada Davor Bernardić progovori

“Kada Zoran Milanović prisegne na inauguraciji on više neće biti član SDP-a i baviti se kampanjom. Dakle, tada će sve biti na Davoru Bernardiću, a s obzirom da smo vidjeli u izbornoj noći – Davor Bernardić je progovorio, većinu kampanje je šutio – da su se neki analitičari počeli hvatati za glavu. Ja vjerujem da će to biti vrlo neizvjeno. Bernardić će morati biti puno bolji, a s druge strane isto, HDZ će morati dodatan napor uložiti kako bi se dignuli.”

VEZANE VIJESTI

Što se tiče njegove stranke, rekao je sljedeće: “Ja planiram svoju stranku puno jače pozicionirati, jasnije artikulirati poruke koje naše biračko tijelo želi čuti.”

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, Hrebak je rekao kako HSLS ima dobar koalicijski potencijal.

“Politička scena će biti jako fragmentirana i bit će puno tih malih stranka koji misle da su glavni spasitelji Hrvatske i koji misle da sve mogu sami. Ti glasovi će završiti, ne u košu za smeće, nego kod velikih stranaka. Kada bi se svi ujedinili, moja stranka bi prošla u par izbornih jedinica, Pametno u Dalmaciji bi prošao”, kazao je Hrebak.

Dodao je i sljedeće:

“Lako je biti liberal i voditi liberalne politike na Facebooku, a drugo je donositi teške odluke. Nama sigurno nije bilo lako ulaziti u razne koalicije. Neki nam i dan danas zamjeraju koaliciju iz 2000. godine, tada smo izgubili dosta birača, ali mislim da je bila dobra stvar da smo tada neke stvari presijekli.”

Prvo, ja sam liberal, mi možemo sa svima surađivati

Na pitanje voditeljice Mašenke Vukadinović postoji li neka stranka s kojom ne bi mogli surađivati, Hrebak jer rekao kako sa svima može surađivati – budući da je liberal. Međutim, od suradnje s jednom strankom smatra da HSLS ne bi profitirao.

“Prvo, ja sam liberal, mi sa svima možemo surađivati. Što se HNS-a tiče, ta stranka ima sada neke svoje vlastite probleme, ne želim komentirati druge stranke. Oni su sada jedna radioaktivna stranka koja nije bliska više nikome u ovom trenutku, jer su napravili po meni jednu pogrešku koja je za liberale nedopustiva.”

#related-news_0

“Oni su poprilično kontaminirani i ja im želim puno sreće u svom budućem političkom angažmanu. U ovom trenutku neću reći da su oni neprihvatljivi, nego jednostavno želim reći da ni HSLS, a ni HNS nemaju koristi od zajedničke suradnje”, istaknuo je Hrebak.

Što se tiče rezultata predsjedničkih izbora Hrebak smatra kako je Grabar-Kitarović izbore presudila kada je prihvatila podršku Milana Bandića.

“Ja ne vjerujem da su rezultati predsjedničkih izbora i mogao biti drugačiji, jer je Grabar-Kitarović presudila izbore upravo onog trenutka kada je primila podršku milana bandića. To nije moj subjektivan stav – jer se javno zna da ne simpatiziram previše rad zagrebačkog gradonačelnika – nego jednostavno činjenice govore za sebe.”

“Mogu reći i da će HSLS biti radikalno protiv izmjene GUP-a, jer to je isto tako nešto što stvarno budi velike sumnje na kriminal”, kazao je Hrebak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.