Zbog obnove piste na dva dana obustavljeni letovi u splitskoj zračnoj luci

Vijesti 28. velj 202018:53 > 18:56
Ilustracija

Zbog obnove uzletno-slijetne piste obustavljeno je slijetanje zrakoplova u zračnu luku Split i uzlijetanje iz nje, a za to vrijeme zrakoplovi su preusmjereni u zračnu luku Zadar, doznaje se u petak od pomoćnika direktora splitske zračne luke Pere Bilasa.

Svim putnicima koji tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana putuju zrakoplovima do Splita, nakon slijetanja u zadarsku zračnu luku osiguran je prijevoz autobusima do Splita, kao i obrnuto, od Splita do zadarske zračne luke, rekao je Pero Bilas. U izjavi za Hinu rekao je kako će splitska zračna luka u nedjelju ujutro biti otvorena za prihvat zrakoplova i njihovo uzlijetanje.

PROČITAJTE VIŠE

Objasnio je da se radi o završnoj dvodnevnoj fazi obnove središnjeg dijela piste, to jest postavljanja novog sloja asfalta. Po njegovim riječima u proteklih desetak dana, u prve dvije faze, obnovljene su zapadna i istočna strana piste. Tijekom tih radova zrakoplovni promet nije bio obustavljan jer je preostali dio piste bio dovoljne dužine za slijetanje i uzlijetanje zrakoplova.

Radovi obnove uzletno-slijetne piste stoje oko 9,5 milijuna kuna, a riječ je vlastitoj investiciji splitske zračne luke, rekao je Bilas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.