Kaufland u Slavonskom Brodu dezinficiran i otvoren, zaposlenik ima koronavirus

Vijesti 01. tra 202009:36 > 09:40
Kaufland

Kaufland poslovnica u Slavonskom Brodu, koja je jučer bila zatvorena jer je zaposlenik zaražen koronavirusom, danas je ponovno otvorena i sigurna za kupnju, priopćili su iz trgovačkog lanca.

Uslijed potvrđenog slučaja koronavirusom, trgovački lanac Kaufland proveo je sve potrebne mjere prema uputama nadležnih tijela kako bi što prije vratio kupcima mogućnost sigurne kupnje, dodaju.

Prostor su dezinficirali, a zaposlenici koji su bili u kontaktu sa zaraženih su na godišnjem ili na bolovanju, ovisno o procjeni liječnika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Jučer smo već potvrdili da je jedan od naših zaposlenika u poslovnici u Slavonskom Brodu zaražen koronavirusom.

Kako bismo naše zaposlenike i kupce što je bolje moguće zaštitili, zatvorili smo našu poslovnicu kako bi se prostor detaljno mogao dezinficirati.

Naime, nakon što je epidemiološki tim Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije jučer 31.3.2020. proveo izvid u našoj poslovnici u Slavonskom Brodu, putem ovlaštene tvrtke registrirane za obavljanje djelatnosti dezinfekcije prostora organizirana je dezinfekcija svih prostora, prostorija i predmeta unutar naše poslovnice.

Nakon provedene dezinfekcije, poslovnica je sada ponovno otvorena te kupci ponovno mogu obavljati kupnju kao i prije, što potvrđuje zapisnik Službe za sanitarni nadzor od 1.4.2020.

Svi zaposlenici koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom privremeno su oslobođeni od radne obveze i nalaze se na plaćenom dopustu ili na bolovanju, ovisno o procjeni liječnika, te će se s njima dalje postupati prema uputama nadležnih službi.

Trenutno u poslovnici rade zaposlenici koji nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a kao dodatna podrška imamo i kolegice i kolege koji su kao ispomoć došli iz obližnjih poslovnica.

Pomno pratimo razvoj situacije te smo već poduzeli brojne mjere kako bismo zaštitili naše zaposlenike i kupce, primjerice postavljanje zaštitnih pregrada na blagajnama. Poduzet ćemo i dodatne mjere ukoliko to bude potrebno jer nam je sigurnost naših zaposlenika i kupaca na prvom mjestu.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.