Božinović: Najoštrije osuđujemo napad na novinarku, samo je radila svoj posao

Vijesti 12. tra 202014:11 > 14:17
POOL/FAH/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, komentirao je incident u crkvi u Splitu, u kojemu je napadnuta novinarka.

Upute epidemiologa su jasne, koliko god one nama teško padale, pa i na Uskrs. Toliko ljudi se odreklo susreta sa svojim obiteljima, dolaska u domovinu, odlaska u crkvu, ali su našli način da proslave Uskrs i sačuvaju živote. Tako je u Hrvatskoj, tako je u cijelom svijetu. Oni koji za to nemaju razumijevanje, suočavaju se prije svega sa svojom ljudskom savješću”, rekao je ministar.

VEZANE VIJESTI

 “Napad na novinarku najoštrije osuđujemo, napadnuta je u crkvi na najveći kršćanski blagdan samo zato što je pokušala raditi svoj posao”, rekao je Božinović.

“Policija u ovom slučaju ima dva pravca djelovanja. Prvi pravac je izvješćivanje Državnog inspektorata, Stožera županije i Nadbiskupije, a drugi pravac je kriminalističko istraživanje događaja u kojem su uhićena dvojica muškaraca, u kojemu je ozlijeđena novinarka, a kvalifikacije ozljeda još se utvrđuju. Oni se nalaze na kriminalističkom istraživanju za kazneno djelo prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa i za oštećenje tuđe stvari”, rekao je ministar.

“Ja sam razgovarao s prvim čovjekom policijske uprave splitsko-dalmatinske. Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa stožerom Splitsko-dalmatinske županije i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi i zatražio da se organizira nadzor tamo kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla”, rekao je Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.